Στο φως 4.500 υπογραφές με ιστορία

Θησαυρός το πρώτο βιβλίο επισκεπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου

Στο φως 4.500 υπογραφές με ιστορία

Ένα βιβλίο επισκεπτών αποκαλύπτει στιγμές του προηγούμενο αιώνα, φιλοξενώντας 4.500 υπογραφές με ιστορία, μεταξύ των οποίων εκείνες του Νίκου Καζαντζάκη, του Άγγελου Σικελιανού και του Νικόλαου Πλαστήρα!

Το πρώτο βιβλίο επισκεπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, που ήταν ανοιχτό από το 1910 έως το 1916, έρχεται για πρώτη φορά στο φως.

Μέσα από τις σελίδες του, επισκέπτες κύρους, όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Αγγελος Σικελιανός, η Σοφία Σλήμαν, ο ποιητής Άγγελος Τανάγρας, ο Γάλλος αρχαιολόγος Σαρλ Πικάρ, η κόμισσα Ευγενία Καπνίση από το Μόναχο και πολιτικοί, πέρασαν από το μουσείο και άφησαν μικρή αφιέρωση με την υπογραφή τους.

Ο Καζαντζάκης και ο Σικελιανός, μάλιστα, πέρασαν από το Μουσείο την παραμονή των Χριστουγέννων του 1914, ενώ, ανάμεσα στις υπογραφές τους, έγραψαν ένα γνωμικό…

Το βιβλίο -χωρίς εξώφυλλο και πολλές εξηγήσεις- ανασύρθηκε από τα υπόγεια του μουσείου και, αφού μελετηθεί από ιστορικούς και παλαιογράφους που θα ρίξουν ακόμα πε��ισσότερο «φως’, θα επανατυπωθεί σε μια σύγχρονη έκδοση με σχόλια και παρατηρήσεις.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top