Λ.Παπαδόπουλος: «Γέμισε η Ελλάδα με Μαντονίτσες»

Η επικαιρότητα μέσα από τα μάτια του μεγάλου στιχουργού

Σε ένα παλιό αρχοντικό απέναντι από την Ακρόπολη, ζει συντροφιά με την αγαπημένη του Σαλονικιά σκηνοθέτιδα Ράια Μουζενίδου και που και που και με την αγαπημένη του κόρη την Υακίνθη, ο γνωστός στιχουργός Λ.Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν διστάζει να σχολιάσει με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ακόμη και την γυναίκα του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ «αγριοκατινάρα»!!

«Η καινούργια γυναίκα του Γάλλου προέδρου είναι αγριοκατινάρα !!! Ο Ολάντ έχει τέσσερα παιδιά με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ζει σήμερα άλλη γυναίκα, πολύ καλή δημοσιογράφο, που βρίζει συνεχώς τη Σεγκολέν γιατί ... τη φιλάει. Πως δηλαδή γιατί τη φιλάει; Μα αφού έχουν τέσσερα παιδιά μαζί, πώς να μην τη φιλήσει; Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας» σχολιάζει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως «ο έρωτας και η ζήλια είναι φοβερά πράγματα».

Στη «φωλιά» του στιχουργού και της συζύγου του γίνεται του «Κουτρούλη ο γάμος»!!! Ο επισκέπτης και να θέλει, δεν μπορεί να καθίσει... σε αντίθεση με τα ποιήματα του Γκάτσου και τα αμέτρητα βιβλία για τα οποία ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έχει φροντίσει να «βολευτούν»!

Ο μεγάλος στιχουργός αγαπούσε από μικρός τα γράμματα, κατάφερε να περάσει στη Νομική, την οποία όμως εγκατέλειψε γρήγορα για χάρη της δημοσιογραφίας! Την ίδια αγάπη για το ρεπορτάζ κληρονόμησε μάλιστα και ο γιός του Νότης που είναι δημοσιογράφος και διευθυντής στα «ΝΕΑ»! «Η δημοσιογραφία σήμερα είναι αρπακολίστικη και η τηλεοπτική δημοσιογραφία είναι αίσχος» δηλώνει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας την σημερινή κατάσταση στα ΜΜΕ.

Πριν 49 χρόνια ο καλλιτέχνης έγραψε το πρώτο του τραγούδι, την «Άπονη Ζωή»... Aπό τότε έχει γράψει πάνω από 1200 τραγούδια, ενώ χει και άλλα 300 ανέκδοτα!! Ερωτώμενος γιατί κρατά τους στίχους να «σκονίζονται» και δεν τα δίνει σε καλλιτέχνες, ο δημιουργός δήλωσε «Η εποχή δεν θέλει τραγούδια. Όλες οι τραγουδίστριες στην Ελλάδα γίνονται Μαντονίτσες!!Τα ραδιόφωνα παίζουν τραγούδια δεύτερης κατηγορίας».

Τα χρόνια της μεγάλης έμπνευσης, το τσιγάρο και το χαρτί για τον Λευτέρ�� Παπαδόπουλο ήταν αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής του. Σε αντίθεση με σήμερα, που εκτός από φανατικός αντικαπνιστής, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος δεν θέλει να βλέπει τα χαρτιά ούτε ζωγραφιστά!! Τα τελευταία χρόνια ο εθισμός του είναι το ταβερνάκι «της Μίνας», όπου δίνει ραντεβού κάθε μεσημέρι με τη γνωστή παρέα των Λευτεριστών, της οποίας και ηγείται! Λιάνης, Οικονομέας, Μπούρας, Κοντός, Παυριανός, Λαλιώτης και σπανιώς ο Βασίλης Ράπανος κάνουν ακατάλληλες αναλύσεις καθημερινά με τον εδώ και σαράντα χρόνια «πρόεδρο» τους!! Η μόνη γυναίκα που τους συνοδεύει είναι η Ειρήνη Παππά. «Η Ειρήνη αντιμετωπίστηκε με κακία από το θεατρικό κατεστημένο, γιατί ότι ήθελε να το πει το έλεγε» λέει για εκείνην ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

«Ο έλληνας έχει στο μυαλό του τον εύκολο πλουτισμό, υποχώρησε η παιδεία, το όνειρο του ήταν το πρώτο τραπέζι στα μπουζούκια.. Δεν θα ξαναγυρίσουμε στα χρόνια της αθωότητας» υποστηρίζει ο στιχουργός, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση της Ελλάδας, ενώ σχολιάζοντας την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος απέδωσε την αρνητική κατάληξη του πρώην Υπουργού, στον έρωτα!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top