Μέσω… Μιλάνου θα πάει Ιθάκη ο Οδυσσέας!

«Οδύσσεια» από τον Μπομπ Ουίλσον στο Εθνικό

Μέσω… Μιλάνου θα πάει Ιθάκη ο Οδυσσέας!

Με την συμμετοχή γνωστών και ιδιαίτερα αγαπητών ηθοποιών θα πάρει σάρκα και οστά στο Εθνικό Θέατρο το μεγάλο έπος του Ομήρου, δια χειρός του Αμερικανού σκηνοθέτη Μπομπ Ουίλσον!

Ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, ο Θανάσης Ακκοκαλίδης, ο Γιώργος Γλάστρας, ο Σταύρος Ζαλμάς, η Μαριάννα Καβαλιεράτου, η Λυδία Κονιόρδου, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Τάσος Νούσιας, η Βίκυ Παπαδοπούλου, η Λένα Παπαληγούρα, ο Άκης Σακελλαρίου, ο Γιώργος Τζαβάρας, ο Αποστόλης Τότσικας,ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Κοσμάς Φοντούκης και η Ζέτα Δούκα που επιλέγησαν μετά από ακροάσεις του Ουίλσον, έχουν ήδη ξεκινήσει πρόβες με την βοήθεια του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Χουβαρδά και ετοιμάζονται να καταπλήξουν Έλληνες και… Ιταλούς!!

Ο περιπετειώδης επαναπατρισμός του Οδυσσέα στην Ιθάκη, αλλά και ο φόνος των μνηστήρων οι οποίοι διεκδικούσαν την Πηνελόπη, θα αναβιώσουν και εκτός συνόρων: συγκεκριμένα, μετά τις παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή (που θα αρχίσουν τον Οκτώβρη), το έργο θα «ανέβει» στο φημισμένο Piccolo Teatro του Μιλάνου.

«Είναι παράξενο που κάνω αυτήν εδώ την παράσταση, και μάλιστα στο Εθνικό Θέατρο. Εγώ, ένας ξένος, να καταπιάνομαι με ένα δικό σας τόσο σημαντικό έργο, όπως είναι η “Οδύσσεια” του Ομήρου», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μπομπ Γουίλσον.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top