Βινίσιο Καποσέλα: Ρεμπέτικο α λα ιταλικά!

Ένας Ιταλός που μας εντρυφεί στο "Rebetiko Gymnastas"

Βινίσιο Καποσέλα: Ρεμπέτικο α λα ιταλικά!
​“Rebetiko Gymnastas” δηλαδή «γύμνασμα στο ρεμπέτικο» είναι ο τίτλος από το νέο Cd του Ιταλού Βινίσιο Καποσέλα, το οποίο κυκλοφόρησε σε Ελλάδα και Ιταλία!
Σωστά, θα αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχει ένας Ιταλός τραγουδοποιός με το ρεμπέτικο τραγούδι! Η μεγάλη αγάπη για το είδος αυτό της μουσικής αλλά και η πίστη στις «μοιραίες συναντήσεις» έκαναν τον αγαπημένο διεθνώς τραγουδιστή και περφόρμερ ν’αφιερώσει τη νέα του δουλειά στο ρεμπέτικο!
«Είναι μια μουσική, που δε θα έφτανε ποτέ σε μένα από τα μίντια. Έτυχα να πέσω πάνω της το 1998. Βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη εκείνα τα χρόνια, ρώτησα που μπορώ να ακούσω καλή ελληνική μουσική και με πήγαν σ’ένα μαγαζί όπου έπαιζαν ρεμπέτικα. Και αυτό ήταν. Κάτι σαν μοιραία συνάντηση. Ένας αληθινός ήχος, ένα συναίσθημα που ερχόταν από παλιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ίδιος.
Το cd ηχογραφήθηκε με Έλληνες μουσικούς και με τρόπο έτσι ώστε να αποπνέει ένα “συναίσθημα παλιάς ηχογράφησης”. Τη Φραγκοσυριανή την ακούμε ως “Contrato Per Karelias”- (Συμβόλαιο με τα Καρέλια), η «Μισιρλού» παραμένει αυθεντική υπό τη φωνή της Καίτης Ντάλη, ενώ χασάπικα, ταξίμια, καρσιλαμάδες α λα ιταλικά δεν λείπουν από το cd!
Ενδιαφέρον έχει η γνωστή επιτυχία του “Scivola Vai Via” που σε εκδοχή ζεϊμπέκικου και με την ατάκα του Καποσέλα «Δίνε του, όσο είναι νωρίς φύγε από μένα, δίνε του..» στο φινάλε, να κλέβει τις εντυπώσεις!
Η ίδια ατάκα μετατράπηκε σε «ΔΝΤ όσο είναι νωρίς, φύγε από μένα» στην ζωντανή συναυλία-αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη που έγινε στο Ηρώδειο και το χειροκρότημα που απέσπασε ο Καποσέλα ήταν εξαιρετικά θερμό!
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top