22-23 Ιουνίου: Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη στο Ηρώδειο

Σαράντα χρόνια μετά τον θάνατό του

22-23 Ιουνίου: Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη στο Ηρώδειο
Αφιέρωμα στον άρχοντα του ρεμπέτικου, τον Μάρκο Βαμβακάρη, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 21:00.

Διαχρονικά τραγούδια

Σαράντα χρόνια μετά τον θάνατό του, τα τραγούδια του που αποτύπωναν τα βάσανα της φτώχειας, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την απελπισία και τον αγώνα των ανθρώπων για μια αξιοπρεπή ζωή, αποδεικνύοντι πιο επίκαιρα από ποτέ..
Οι Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Σοφία Παπάζογλου, Απόστολος Ρίζος, Δημήτρης Νικολούδης, Στέλιος Βαμβακάρης και Εβελίνα Αγγέλου, με τη συμμετοχή των Vinicio Capossela, Νέα Τάξη Πραγμάτων ΝΤΠ και Στίχοιμα, θα πλημμυρίσουν το Ηρώδειο με τα ατόφια και αθάνατα τραγούδια του μεγάλου ρεμπέτη, που επέλεξε η Λίνα Νικολακοπούλου, καθώς εικόνες από την όμορφη Σύρα θα αποτελούν το ζωντανό σκηνικό, μέσα από την προβολή βίντεο που γυρίστηκε ειδικά για αυτό το αφιέρωμα.
Ο Μάρκος Βαμβακάρης γεννήθηκε στη Σύρα, το 1905, και ήρθε στον Πειραιά, το 1917. Αυτά τα δύο λιμάνια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε όλη του την πορεία, αφού οι μνήμες της γενέτειρας του ήταν πάντα ζωντανές και οι πρόσφυγες που έφτασαν στον Πειραιά τον ενέπνευσαν με τις παραδόσεις τους. Δουλεύοντας σαν λιμενεργάτης, μεταφορέας κάρβου��ου και σφαγέας, ήρθε σε άμεση επαφή με ανθρώπους του μόχθου και του περιθωρίου και έγραψε για τις ταλαιπωρίες και τους καημούς τους. Το 1933 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο, ενώ, δύο χρόνια αργότερα έγραψε την περίφημη «Φραγκοσυριανή», η οποία έγινε το πιο διάσημο χασάπικο στον πλανήτη. Έφυγε από τη ζωή το 1972.

Πληροφορίες
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Αθήνα,

τηλ.: 210 3241807.

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με διάλειμμα.

Τιμές εισιτηρίου: κάτω διάζωμα: 30 ευρώ, άνω διάζωμα: 15 ευρώ, φοιτητικό (μόνο στο άνω διάζωμα), ΑΜΕΑ: 10 ευρώ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top