8-9 Ιουνίου: Αφιέρωμα στη έργο του συνθέτη Ανέστη Λογοθέτη

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

8-9 Ιουνίου: Αφιέρωμα στη έργο του συνθέτη Ανέστη Λογοθέτη
​Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει το έργο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Ανέστη Λογοθέτη, σ'ένα διήμερο τιμητικό αφιέρωμα που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Ιουνίου.
Ο Ανέστης Λογοθέτης γεννήθηκε στον Πύργο της Ανατολικής Ρωμυλίας, το 1921, και σπούδασε στο Πολυτεχνείο και τη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης, όπου και έζησε έως τον θάνατό του, το 1994. Το αξιόλογο έργο του και το ιδιόμορφο σύστημα γραφικής σημειογραφίας που ανέπτυξε, στα τέλη της δεκαετίας του '50, τον έκαναν γνωστό διεθνώς. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς πρωτοπόρους συνθέτες του 20ού αιώνα, με το πλούσιο έργο του και τις ανατρεπτικές ιδέες σύμπραξης εικόνας, ήχου και λόγου.

Σκοπός του διήμερου αφιερώματος είναι να αναδείξει το έργο και τη σκέψη του Ανέστη Λογοθέτη, που, δυστυχώς, είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές, λόγω της παραμονής του συνθέτη στο εξωτερικό, αλλά και να αναδείξει τον ευρηματικό τρόπο της σημειογραφίας του.
Εκτός από τις συναυλίες με έργα του συνθέτη σε συμβατική και γραφική σημειογραφία και δική του ηλεκτροακουστική μουσική, το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει ηχητικές, οπτικοακουστικές και εικαστικές εγκαταστάσεις, εργαστήρια - workshops για μουσικούς και παιδιά και διημερίδα με κεντρικές ομιλίες, ακαδημαϊκές εισηγήσεις και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας πάνω στο έργο του Ανέστη Λογοθέτη και τη σχέση εικόνας και ήχου.

Πληροφορίες

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών - Μικρή Σκηνή, Λεωφόρος Συγγρού 107 - 109, Αθήνα.

Τιμές εισιτηρίου συναυλιών: 10 ευρώ, μειωμένο: 7 ευρώ.

Η είσοδος στο σεμινάριο είναι δωρεάν, με δελτία εισόδου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πώληση εισιτηρίων: 210 9005800 (Δευτ. - Κυρ.: 9:00 - 21:00), εκδοτήρια εισιτηρίων Στέγης, ωράριο λειτουργίας: Δευτ. - Κυρ.: 12:00 - 21:00.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top