Σε ασπρόμαυρο φόντο αποχαιρετά την Ελλάδα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε

Από 6 έως 30 Ιουνίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Σε ασπρόμαυρο φόντο αποχαιρετά την Ελλάδα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε

Το καλλιτεχνικό του ντεμπούτο, λίγο πριν αφήσει την Ελλάδα, έκανε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, στην πρώτη του έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Medio Tiempo», που γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τις φωτογραφίες έχει τραβήξει ο ίδιος, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Το πάθος του 47χρονου προπονητή με την φωτογραφία κρατάει ήδη τρεις δεκαετίες. Περισσότερες από 70 ασπρόμαυρες φωτογραφίες του τέως ερυθρόλευκου προπονητή εκτίθενται στην γνωστή αθηναϊκή γκαλερί, καλύπτοντας μια χρονική περίοδο από το 1985, όταν η φωτογραφία μπήκε στη ζωή του με σπουδές στο Ινστιτούτο Φωτογραφικών Σπουδών της Καταλωνίας (ενώ έπαιζε στην Εσπανιόλ και την Μπαρτσελόνα), έως και σήμερα.
«Τώρα φεύγω από την Ελλάδα. Θεώρησα πως είναι η κατάλληλη στιγμή, ήθελα να διαχωρίσω την ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία από τη δουλειά μου ως προπονητής», αναφέρει ο ίδιος, ενώ ανάμεσα στα φωτογραφικά θέματα που έχουν κατά καιρούς τραβήξει την προσοχή του Ισπανού προπονητή, υπάρχουν καταγεγραμμένες στιγμές μέσα στο λεωφορείο της ομάδας, αποχαιρετώντας έτσι την Ελλάδα και δείχνοντας στον κόσμο τις μοναδικές στιγμές που έζησε εδώ.​

Πληροφορίες

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αρματολών & Κλεφτών 48, Αθήνα.

Εγκαίνια, Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 8μ.μ.. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου.

Μέρος των εσόδων από τις φωτογραφίες θα διατεθεί για τη στήριξη και την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top