Ξεκίνησε η εικαστική "παρέμβαση" του Κ.Τσόκλη στη Σπιναλόγκα

Με τίτλο «Εσύ ο τελευταίος λεπρός»!

Ξεκίνησε η εικαστική "παρέμβαση" του Κ.Τσόκλη στη Σπιναλόγκα

​Το Σάββατο 2 Ιουνίου άνοιξε τις πύλες της για το κοινό, η εικαστική έκθεση του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη Κώστα Τσόκλη στη Σπιναλόγκα, με τίτλο «Εσύ ο τελευταίος λεπρός»! Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου 2012 και υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Αγίου Νικολάου, το Δημοτικό Μουσείο Κώστα Τσόκλη και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Πρόσχημα για τη δημιουργία του μεγάλου αυτού εγχειρήματος ήταν η υπαινικτική ανάδειξη της περιόδου 1903 - 1957, δηλαδή της εποχής του εγκλεισμού των λεπρών στη Σπιναλόγκα. Επεμβάσεις διακριτικές, έγιναν τόσο στην εξωτερική όψη, μετατρέποντας το νησί σε ένα τεράστιο γλυπτικό έργο, όσο και στο εσωτερικό του, όπου, από τη στιγμή που ο επισκέπτης θα πατήσει το πόδι του, θα αρχίζουν γι' αυτόν οι εικαστικές εκπλήξεις, οι οποίες, πότε αναδεικνύουν υπάρχουσες συγκινησιακές δυνατότητες που ίσως διέφευγαν της προσοχής του θεατή, πότε θα τον βάζουν μπροστά σε απροσδόκητες αισθητικές καταστάσεις και πότε θα τον φέρνουν σε επαφή με αυτόνομους ζωγραφικούς πίνακες, γλυπτά και multimedia εγκαταστάσεις.
Η εικαστική του παρέμβαση γίνεται πάνω στα 85.000 τ.μ της Σπιναλόγκας, ενώ ο Νίκος Ξυδάκης συνέθεσε τη μουσική που συνοδεύει τον επισκέπτη στη διαδρομή.
Επιμελητές της εκδήλωσης είναι η Κατερίνα Κοσκινά, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και ο ιστορικός Τέχνης Bruno Cora, διευθυντής, κατά καιρούς, πολλών Μουσείων στην Ιταλία και την Ελβετία.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top