Αναζητώντας την ευτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών

Με την παράσταση " Γιοι και κόρες "

Αναζητώντας την ευτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών

​Πέντε νέοι ηθοποιοί της εταιρείας θεάτρου Sforaris θα παίξουν στην παράσταση «Γιοι και κόρες» στις 15-16 και 18 Ιουνίου στην Πειραιώς 260 (κτίριο Ε), σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάν��η Καλαβριανού (21:00 μ.μ.).

Η παράσταση πραγματεύεται ιστορείες που σημάδεψαν τη ζωή 80 νέων… από το παρελθόν, δηλαδή παππούδων και γιαγιάδων από όλη την Ελλάδα.

Οι ηλικιωμένοι πρωταγωνιστές των ιστοριών, θυμήθηκαν πως υπήρξαν πρωταθλητές κολύμβησης, δήμαρχοι, χορευτές tango στην Κοζάνη του Μεσοπολέμου, ράφτρες της οικογένειας του Κεμάλ, ερωτευμένοι, δολοφόνοι, δίγαμοι, κατά συρροήν αρραβωνιαστικοί, πλούσιοι έμποροι του Βελιγραδίου, ενώ μια κυρία έγινε δασκάλα γιόγκα αμέσως μετά την απελευθέρωσή της από το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Προσπερνώντας το ξάφνιασμα των ειδικών περιπτώσεων, επελέγησαν εκείνες οι προσωπικές ιστορίες που διαδραματίστηκαν με φόντο την επίσημα καταγεγραμμένη ιστορία και μεταφέρονται στη σκηνή με τον κάθε ηθοποιό να ενσαρκώνει τον ηλικιωμένο/η με τον/ην οποίο/α συνομίλησε.

Οι ιστορίες αυτές εκτείνονται χρονικά από το 1940 και την είσοδο της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έως το ευρωμπάσκετ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελούνται η Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα και η Ράνια Υφαντίδου, τους φωτισμούς ο Τάσος Παλαιορούτας, την κίνηση η Αλεξία Μπεζίκη και τη μουσική ο Χρύσανθος Χριστοδούλου.

Ερμηνεύουν οι Άννα Ελεφάντη, Μαρία Κοσκινά, Αλεξία Μπεζίκη, Κωνσταντίνος Ντέλλας και Γιώργος Παπαπαύλου.

Τραγουδούν ο Γιώργος Γλάστρας και η Χριστίνα Μαξούρη. Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 10 ευρώ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ).

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Εταιρίας Θεάτρου Sforaris, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής και του Φεστιβάλ Αθηνών.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top