31 Μαΐου: Αφιέρωμα στη μνήμη του Θεόδωρου Αγγελόπουλου

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ελεύθερη είσοδο

31 Μαΐου: Αφιέρωμα στη μνήμη του Θεόδωρου Αγγελόπουλου

​Aύριο Πέμπτη 31 Μαΐου στις 19:00, το Megaron Plus θα παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη, Θεόδωρο Αγγελόπουλο, τιμώντας έτσι τη μνήμη του.
Η εισαγωγή του αφιερώματος θα γίνει με την τηλεοπτική ταινία «Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη», μια ταινία - ερωτική επιστολή του Θεόδωρου Αγγελόπουλου προς την πόλη του, «μια γέρικη πόλη τεσσάρων χιλιάδων χρόνων», όπως την έλεγε.

Πρόκειται για την ταινία που φτιάχτηκε το 1983, με παραγωγό την ελληνική δημόσια τηλεόραση, σενάριο του σκηνοθέτη, κείμενα του Κώστα Ταχτσή, ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη και του Τάσου Λειβαδίτη και μουσικά θέματα των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Λουκιανού Κηλαϊδόνη και Διονύση Σαββόπουλου.

Για τις δημιουργίες και την ατέρμονη διείσδυση του Θόδωρου Αγγελόπουλου στην ελληνική ιστορία, θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο ιστορικός και Kαθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνης Λιάκος, η Διδάκτωρ φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας, Αιμιλία Καραλή και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ειρήνη Στάθη, η οποία, με τη διδακτορική της διατριβή, ερεύνησε τον «Χώρο και τον χρόνο στον κινηματογράφο του Θ. Αγγελόπουλου». Τους ομιλητές θα συντονίσει ο κριτικός κινηματογράφου, Γιάννης Μπακογιαννόπουλος.

Πληροφορίες
Megaron Plus - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top