«Γυμνό» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έως τις 19 Σεπτεμβρίου

Ελεύθερη είσοδος την Πέμπτη 31 Μαΐου

​«Νude» δηλαδή «γυμνό» είναι ο τίτλος της έκθεσης σύγχρονης τέχνης του Ελβετού καλλιτέχνη Ugo Rondinone που φιλοξενείται στο Μουσείο Κυκλαδικής από τις 24 Μαΐου έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο καλλιτέχνης έχει δώσει το βάρος της παρουσίασης του έργου του σε επτά γυμνά γλυπτά φυσικού μεγέθους που έχουν τοποθετηθεί στο χώρο του οποίου έχει αλλάξει αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως-το δάπεδο, το φωτισμό, το χρώμα στους τοίχους και στην οροφή – προκειμένου να δημιουργήσει ένα χαρακτηριστικό, ονειρικό περιβάλλον γύρω από τις γυμνές φιγούρες.

Οι μορφές αυτές μοιάζουν με τις κούκλες που βρίσκουμε στις βιτρίνες των καταστημάτων και είναι εξαιρετικά λεπτομερείς καθώς έχουν χυθεί σε κερί απευθείας από το ανθρώπινο σώμα .Μάλιστα ο ίδιος ο Rondinone εξηγεί πως για τα συγκεκριμένα έργα επέλεξε ως μοντέλα νέους χορευτές ώστε να υπάρχει «πλαστικότητα» στις κινήσεις.

Σημειώνεται ότι ο Ugo Rondinone είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης γνωστός για το ότι χρησιμοποιεί την ανθρώπινη μορφή μέσα σε μια ποιητική και ατμοσφαιρική «εικόνα» χρησιμοποιώντας μέσα όπως :η ζωγραφική, το σχέδιο, η φωτογραφία, το βίντεο ,οι εγκαταστάσεις και η γλυπτική

Πληροφορίες:
Τοποθεσία : Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 23.05.2012 20:00.

Διάρκεια έκθεσης: Από τις 24 Μαΐου μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2012.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00 – 17.00, Πέμπτη: 10.00 – 20.00, Κυριακή: 11.00 – 17.00, Τρίτη: κλειστά.

Ημέρα ελεύθερης εισόδου: Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, 10.00 – 20.00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top