Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 στις 7 μμ.

Το Megaron Plus τιμά τον ποιητή των εικόνων που άφησε πίσω του μια ολόκληρη κληρονομιά από ταινίες με ένα μοναδικό αφιέρωμα. Θα ξεκινήσει με μια δική του ερωτική επιστολή προς την πόλη του και την τηλεοπτική ταινία «Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη», του 1983, με παραγωγό την ελληνική δημόσια τηλεόραση. Το σενάριο είναι δικό του, στην ταινία ακούγονται κείμενα του Κώστα Ταχτσή, ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη και του Τάσου Λειβαδίτη και μουσικά θέματα των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Λουκιανού Κηλαϊδόνη και Διονύση Σαββόπουλου.

Ακόμα, θα μιλήσουν καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και από το πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η ταινία-σταθμός όπως θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε «Αναπαράσταση» στιγμάτισε την πορεία του κινηματογράφου και όπως είχε τονίσει και ο ποιητής των εικόνων «η Αναπαράσταση εξέφραζε μια απωθημένη Ελλάδα, όχι αυτή του ήλιου και των νησιών, του Ελύτη, αλλά μια Ελλάδα του Σεφέρη, δεν ήταν μια δοξαστική αφήγηση ενός λαού, αλλά ενός λαού που πέρασε ήττες, φυλακίσεις, εξορίες, αυτή ήταν η Ελλάδα».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top