"Αθώος" ο Σωκράτης

Ισοψήφισαν οι δικαστές στην αρχή

"Αθώος" ο Σωκράτης

Αθωώθηκε στην επαναληπτική του δίκη, 2.500 χρόνια μετά την θανατική του καταδίκη ο Σωκράτης.

Για την ακρίβεια στην νέα Δίκη, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ωνάση, οι δικαστές ισοψήφισαν με αποτέλεσμα την αθώωση του πιο ��ημαντικού φιλοσόφου όλων των εποχών.

Η σύνθεση του δικαστηρίου είχε ως εξής:

Δικαστές ήταν οι: Λόρδος Richard Aikens, δικαστής, μέλος του Εφετείου της Αγγλίας και της Ουαλίας (Αγγλία). Sophie - Caroline De Margerie, δικαστής στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Γαλλία). Pierre Delvolvι, μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας. Stephan Gass, αντιπρόεδρος του Εφετείου της Ελβετίας. Δρ Giusep Nay, πρώην πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Ελβετίας. Loretta Preska: πρόεδρος του Αμερικανικού Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης. Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, ακαδημαϊκός, ομ. καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου, πρώην πρόεδρος της Βουλής. Βασίλειος Ρήγας, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Σερ Stephen Sedley, μέλος του Εφετείου της Αγγλίας και της Ουαλίας. Franηois Terrι, μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών (Γαλλία). Harm Peter Westermann, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Τύμπινγκεν (Γερμανία).

Τον Σωκράτη υπερασπίστηκαν οι δικηγόροι: Michael Beloff, QC (Αγγλία) και Patrick Simon (Γαλλία).

Υπέρ των Αθηναίων αγόρευσαν οι δικηγόροι: Ηλίας Αναγνωστόπουλος: αν. καθηγητής Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών και δρ Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top