'Μ'ένα βιβλίο ο κόσμος αλλάζει" στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Θα συμμετέχουν συνολικά 200 εκδότες

'Μ'ένα βιβλίο ο κόσμος αλλάζει" στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
«Με ένα βιβλίο ο κόσμος αλλάζει» θα έχει τίτλο η διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ,που θα διαρκέσει ως τις 27 Μαϊου και φέτος έχει ως τιμώμενη χώρα τη Σερβία. Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν συνολικά 200 εκδότες (14 περισσότεροι από πέρσι) από τους οποίους οι 54 είναι νέοι, γεγονός που δείχνει ότι οι οικονομικές δυσχέρειες δεν μειώνουν την αγάπη για το βιβλίο.
Πρωτοεμφανιζόμενος Σέρβος συγγραφέας αλλά παγκοσμίως γνωστός και πολυβραβευμένος ως σκηνοθέτης, ο Εμίρ Κουστουρίτσα, θα παρουσιάσει την ελληνική μετάφραση του βιβλίου-αυτοβιογραφίας του, με τίτλο: «Κι εγώ που είμαι σ’ αυτή την ιστορία». Τον Εμίρ Κουστουρίτσα θα παρουσιάσουν το απόγευμα της Πέμπτης (18:00 – δύο ώρες πριν από τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης) οι Έλληνες συγγραφείς Σώτη Τριανταφύλλου και Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας αναμένονται επίσης Σέρβοι συγγραφείς (γνωστοί στην Ελλάδα από μεταφράσεις των βιβλίων τους): ο Βλάντισλαβ Μπάγιατς ( «Χαμάμ Βαλκάνια» και «ο Μέγας Αλέξανδρος στη γη των Κελτών»), ο Ντούσαν Κοβάγιεβιτς (θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος του βραβευμένου «Αντεργκράουντ»), ο Τούρκος Εντέμ Ελντέμ, ο Κροάτης Γκόραν Φέρτσετς, η Βρετανίδα Βικτόρια Χίσλοπ, ο Αυστριακός ιστορικός Χάγκεν Φλάισερ, ο Ισραηλινός Εντγκαρ Κέρετ καθώς και περισσότεροι από 100 Έλληνες λογοτέχνες.
Έξι συνολικά εκδηλώσεις και συζητήσεις της διοργάνωσης αφορούν την οικονομική κρίση ως «ελληνικό» και διεθνές» φαινόμενο, τα προβλήματα της Ελλάδας σε σχέση με την πρόσφατα παραγόμενη ιστοριογραφία, την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία, τις όψεις και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην παραγωγή σκέψης και τη συγγραφή.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top