24 Μαΐου: Έναρξη λειτουργίας της Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Στην οδό Κριεζώτου 3, στο κέντρο της Αθήνας

24 Μαΐου: Έναρξη λειτουργίας της Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα
Πρώτη ανάρτηση: 22/05/2012 22:40
Την έναρξη λειτουργίας της Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα την Πέμπτη 24 Μαΐου, στην οδό Κριεζώτου 3, στο κέντρο της Αθήνας, ανακοίνωσαν χθες το μεσημέρι η Πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη, κα. Αιμιλία Γερουλάνου, ο Διευθυντής, κ. Αγγελος Δεληβορριάς, η ιστορικός τέχνης, κα. Εβίτα Αράπογλου και η επιμελήτρια της συλλογής Γκίκα, κα. Ιωάννα Προβίδη.
«Πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή. Ξεκινάει να λειτουργεί για το κοινό το Μουσείο σε μια περίοδο τόσο συναρπαστική για την ιστορία», ανέφερε στον πρόλογο της παρουσίασης η κα. Γερουλάνου.
Το κτίριο στην οδό Κριεζώτου 3 έζησε και εργάστηκε για σαράντα χρόνια ο Νίκος Χατζηκυριάκος - Γκίκας (1906-1994) και αποτελεί δωρεά του ίδιου προς το Μουσείο Μπενάκη. Το 1989, ολόκληρο το κτίριο κληροδοτήθηκε στο Μουσείο από τον καλλιτέχνη, μαζί με το περιεχόμενο του εργαστηρίου και της κατοικίας του.

Στον τρίτο όροφο εκτίθενται πίνακες, σχέδια, γλυπτά, σκηνικά, χειρόγραφα, εικονογραφημένες εκδόσεις, φωτογραφίες, καθώς και έπιπλα από το σπίτι του Χατζηκυριάκου-Γκίκα στην Ύδρα και στην Κριεζώτου. Οι δύο επόμενοι όροφοι, οι οποίοι διατηρήθηκαν στην αρχική τους μορφή, επιτρέπουν στον επισκέπτη να γνωρίσει τον προσωπικό κόσμο του καλλιτέχνη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top