23- 27 Μαΐου: Το 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην "Τεχνόπολις"

Διαβάστε το πρόγραμμα της έναρξης

23- 27 Μαΐου: Το 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην "Τεχνόπολις"
​Την Τετάρτη 23 Μαΐου κάνει την έναρξη του, το 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ που θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου 2012, στο βασικό σημείο συνάντησης την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Οι φίλοι της τζαζ και οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό θεσμό της πόλης.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 23 Μαΐου έχει ως εξής:
21.00-22.00 (ΑΥΣΤΡΙΑ) PICHLER BROS
Matthias Pichler (κοντραμπάσο, φωνή), Andreas Pichler (ντραμς, μπάντζο, φωνή)
Ένα ενδιαφέρον και ανοιχτό – μουσικά και καλλιτεχνικά – ντουέτο με ρεπερτόριο που πιάνει τζαζ, φολκ, ποπ και άλλες μουσικές. Οι αδελφοί Andreas και Matthias είναι δίδυμοι και γεννήθηκαν το 1981 στο Τυρόλο. Όταν ήταν μικροί έπαιζαν ντραμς και τρομπέτα αντίστοιχα αλλά όταν μεγαλώνοντας αποφάσισαν να φτιάξουν ένα ροκ συγκρότημα! οπότε ο Matthias το γύρισε στο μπάσο! Τα τελευταία χρόνια τα δύο δίδυμα αδέλφια έχουν επικεντρωθεί στο δικό τους project όπου με βάση τον αυτοσχεδιασμό «ταξιδεύουν» σε μουσικές τζαζ, ποπ, φολκ, world, κλασικές με το δικό τους ξεχωριστό μουσικά τρόπο!
22.00-23.00 (ΣΟΥΗΔΙΑ) VIKTORIA TOLSTOY
Γεννήθηκε στην Στοκχόλμη και είναι τρισέγγονη του μεγάλου συγγραφέα Λέοντος Τολστόι. Μπήκε από πολύ νωρίς στη δισκογραφία και έκανε επιτυχίες στο σουηδικό chart, για να καταπλήξει τους πάντες το 2000 με το άλμπουμ «Blame It On My Youth», που ηχογράφησε με το κουαρτέτο της και περιλαμβάνει κλασικά τζαζ κομμάτια.
23.00-00.00 (ΒΕΛΓΙΟ) MANU HERMIA TRIO
Manuel Hermia (άλτο, σοπράνο και τενόρο σαξόφωνο, bansuri φλάουτο), Manolo Cabras (μπάσο), Joao Lobo (ντραμς και κρουστά)
Με το νέο του τρίο ο Manuel Hermia μας οδηγεί σε έναν τζαζ κόσμο που ξυπνά συναισθήματα γλυκύτητας μέχρι και επιθετικότητας. Το τρίο αυτό είναι ένα μοντέρνο γκρουπ που αρέσκεται να παίζει groove κομμάτια και μελωδίες με την ίδια ποιότητα.
Αυτοσχεδιαστής, συνθέτης και εξερευνητής των ήχων κ��ι των μουσικών του κόσμου ο Manuel Hermia έχει ποικίλα γκρουπ και projects σε διάφορες κατευθύνσεις όπως το εν λόγω Manuel Hermia Trio, το Manuel Hermia Quartet, το γκρουπ Slang αλλά έχει κάνει και συνεργασίες με μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top