17 Μαΐου: η μεγάλη συναυλία του Νικόλα Πιοβάνι στο Μέγαρο Μουσικής

Για πρώτη φορά το έργο του υπό Συμφωνική Ορχήστρα

17 Μαΐου: η μεγάλη συναυλία του Νικόλα Πιοβάνι στο Μέγαρο Μουσικής

​Σήμερα, Πέμπτη 17 Μαΐου, στις 20.30, ο σπουδαίος συνθέτης του ιταλικού κινηματογράφου και θεάτρου, Νικόλα Πιοβάνι, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το έργο του με συμφωνική ορχήστρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μουσικά ταξίδια στα γνωστά μουσικά του έργα για τον κινηματογράφο, "ντυμένα" από τη φωνή της Έλλης Πασπαλά και εμπλουτισμένα με φωτογραφικό υλικό από τις ταινίες που επένδυσε με τη μουσική του, το οποίο θα προβάλλεται σε γιγαντοοθόνη. Η συναυλία θα περιλαμβάνει ακόμη τα έργα «Kaos», «The night of the shooting stars», «Good morning Babilonia», «La vita e bella» («H ζωή είναι ωραία»), «La voce della luna» (Η φωνή του φεγγαριού) και «Ginger e Fred».
Ο μουσικοσυνθέτης, πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας, Νικόλα Πιοβάνι έχει βραβευτεί το 1998, με Όσκαρ μουσικής για την ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι, «H ζωή είναι ωραία». Ακόμη, ο Νικόλα Πιοβάνι έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Ιταλούς σκηνοθέτες, όπως οι Φεντερίκο Φελίνι, Νάνι Μορέτι, Τζουζέπε Τορνατόρε, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Μάριο Μονιτσέλι, αδερφοί Ταβιάνι.

Το 2008, στα πλαίσια του Φεστιβάλ των Καννών, τιμήθηκε με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος Τεχνών και Γραμμάτων (Cavalier de l' Ordre des Arts et des Lettres), για τη συνεργασία του με σημαντικούς Γάλλους σκηνοθέτες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top