Προκήρυξη διαγωνισμών για Συγγραφή Θεατρικών Έργων

Κρατικά Βραβεία για το έτος 2012

Προκήρυξη διαγωνισμών για Συγγραφή Θεατρικών Έργων
​Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τα Κρατικά Βραβεία Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το έτος 2012, με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι διαγωνισμοί θα αφορούν στη συγγραφή θεατρικού έργου, σε νέο θεατρικό συγγραφέα και στη συγγραφή θεατρικού έργου για παιδιά.
1. Κρατικό Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου
Στον εν λόγω διαγωνισμό μπορεί να υποβάλει θεατρικό έργο οποιοσδήποτε. Ο νικητής θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ!
2. Κρατικό Βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μόνο νέοι θεατρικοί συγγραφείς. Στην έννοια του νέου θεατρικού συγγραφέα περιλαμβάνονται εκείνοι, θεατρικό έργο των οποίων δεν έχει στο παρελθόν εκδοθεί, δημοσιευθεί, διδαχθεί από σκηνής ή αποτελέσει τον πυρήνα κινηματογραφικού ή τηλεοπτικού έργου, καθώς και υποβληθεί παλαιότερα σε άλλους διαγωνισμούς οποιουδήποτε δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα. Ο νικητής θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ!
3. Κρατικό Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά
Στον εν λόγω διαγωνισμό μπορεί να υποβάλει θεατρικό έργο οποιοσδήποτε. Με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ!
Στους ανωτέρω διαγωνισμούς, η αρμόδια Επιτροπή μπορεί να απονέμει Έπαινο σε έργο που δεν βραβεύθηκε, αλλά διακρίνεται για την τόλμη και την καινοτομία του.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top