O "'Άδικος Κόσμος" κέρδισε τη συμμετοχή του στα φετινά Όσκαρ!

Τα βραβεία της 3ης απονομής της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

O "
​Η απονομή των 3ων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EAK) έλαβε χώρα στο κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με μεγάλο νικητή την ταινία «Άδικος Κόσμος», η οποία εκτός από τα τέσσερα βραβεία που απέσπασε, κέρδισε - ως καλύτερη ταινία- την συμμετοχή της στα επόμενα Όσκαρ!
Την βραδιά της γιορτής του κινηματογράφου παρουσίασαν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, η Μαρία Ναυπλιώτου και η Φαίξη Ξυλά ενώ η πρόεδρος της ΕΑΚ, Κατερίνα Ευαγγελάκου, στην εισαγωγή της εύστοχα ανάφερε πως «ο ελληνικός κινηματογράφος χτυπήθηκε από την κρίση στην καλύτερη στιγμή του… Δεν κλέψαμε, δε φάγαμε, δε βγάλαμε έξω λεφτά. Ταινίες βγάλαμε έξω και κάναμε μεγάλες επιτυχίες».
Το φετινό τιμητικό βραβείο δόθηκε στον κινηματογράφο Αττικόν. Όχι μόνο για την παλαιότητα του κτιρίου, ούτε επειδή ήταν ο πρώτος ομιλών κινηματογράφος, αλλά κυρίως επειδή -μέχρι τα επεισόδια του Φεβρουαρίου- ήταν ένα ολοζώντανο σινεμά. Το βραβείο παρέλαβε η Λίλα Τσακαλάκη, η οποία συγκινημένη είπε ότι «η τέχνη δεν σβήνει, όπως ο Πολιτισμός δεν καίγεται».
Η Σμαράγδα Καρύδη απένειμε το Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου στον Αντώνη Καφετζόπουλο, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Ακαδημίας είπε πως το βραβείο ανήκει και στον Φίλιππο Τσίτο. Το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου απέσπασε η Κίκα Γεωργίου, για την ταινία «Η Πόλη των Παιδιών». Η Κύπρια ηθοποιός, συγκινημένη, δήλωσε τυχερή που βρέθηκε στο δρόμο του Γιώργου Γκικαπέππα, που με την αγάπη του μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο.
Το μεγάλο φετινό βραβείο απέσπασε η ταινία «Άδικος Κόσμος» των παραγωγών Αλεξάνδρας Μπουσίου και Φίλιππου Τσίτου. Η Μπουσίου δήλωσε ότι ελπίζει ο κόσμος να γίνει δικαιότερος, ένας κόσμος όπου οι πόρνες θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες, ενώ ο Φίλιππος Τσίτος με την σειρά του αφιέρωσε το βραβείο στο πιο πολύτιμο στήριγμα που μπορεί να έχει ένας σκηνοθέτης, τη γυναίκα του.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top