"Τα φαντάσματα της Μεσογείου..." στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια έκθεση της εικαστικού Μαριάννας Στραπατσάκη

"Τα φαντάσματα της Μεσογείου..." στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
​«Τα Φαντάσματα της Μεσογείου ή Οι Αντικατοπτρισμοί του Παρελθόντος» εγκαινιάζονται σε μια έκθεση της Μαριάννας Στραπατσάκη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 18 Μαΐου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Μουσείων, στην οποία η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το έργο της εικαστικού είναι μια μνημειώδης σύνθεση/βίντεο-εγκατάσταση, που αποτελείται από τέσσερις διαφανείς κυλίνδρους με διπλά τοιχώματα, ένα φύλλο ζωγραφισμένης ανοξείδωτης λαμαρίνας και μια οθόνη μέσα σε κάθε κύλινδρο, καθώς και μία στρώση βότσαλα γύρω από τους κυλίνδρους.
Η Μαριάννα Στραπατσάκη επικεντρώνεται στους πολιτισμούς της Μεσογείου και στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, υμνητή του ιδανικού ανθρώπου. Περνά, έτσι, από το συγκεκριμένο στο διαρκές, στην αιώνια διεργασία της γέννησης –θανάτου – αναγέννησης.
Η εικαστικός Μαριάννα Στραπατσάκη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Ιδρυτικό μέλος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και επι��κέπτρια καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από τριάντα τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Ευρώπη και Αμερική και έχει λάβει μέρος σε πάνω από πενήντα πέντε ομαδικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Έργα της βρίσκονται σε πινακοθήκες και δημόσιες συλλογές της Ελλάδας, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στη Γαλλία, Ελβετία και Η.Π.Α.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top