Στο Παρίσι ανοίγουν αυλαία τρεις ελληνικές θεατρικές παραστάσεις!

Φεστιβάλ «Εργοτάξια της Ευρώπης», από τις 4 έως τις 15 Ιουνίου

Στο Παρίσι ανοίγουν αυλαία τρεις ελληνικές θεατρικές παραστάσεις!
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στα πλαίσια της «Εξωστρέφειας» του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και σε συνεργασία με το γαλλικό Theatre de la Ville, εργάστηκε για την εξαγωγή των τριών νέων ομάδων Pequod, Blitz και Κανιγκούντα στο Παρίσι, ώστε να παρουσιάσουν στη γαλλική πρωτεύουσα τις παραστάσεις τους! Έτσι από τις 4 έως τις 15 Ιουνίου, η ελληνική θεατρική αυλαία θα ανοίξει στο Παρίσι!
Οι τρεις θεατρικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ φιλοδοξούν να αναδείξουν τη δύναμη της εγχώριας θεατρικής σκηνής, με κοινό σημείο αναφοράς τις σύγχρονες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της Ελλάδας, που αλληλεπιδρούν με τις αγωνίες και τα αντίστοιχα αδιέξοδα της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν είναι:
«Πόλη-κράτος» - θίασος Κανιγκούντα
Με όπλα την αιχμηρή σάτιρα, κείμενα πολιτικών, δημοσιογράφων και συγγραφέων και τις τεχνικές της επιθεώρησης, η παράσταση επιχειρεί ένα ταξίδι στην ιστορία της Αθήνας, από την αρχαιότητα έως σήμερα.
«Το διπλό βιβλίο» - ομάδα θεάτρου Pequod
Η θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Δημήτρη Χατζή διατρέχει τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας και φωτίζει τις πτυχές του «ρωμαϊκού» που δημιούργησαν την Ελλάδα του σήμερα, μέσα από έναν πανανθρώπινο στοχασμό για τη θέση του ανθρώπου «στον δικό μας κόσμο το σημερινό», ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα ή πατρίδα.
«Guns! Guns! Guns!» - ομάδα blitz
Έξι ηθοποιοί κάθονται μπροστά στο κοινό και -με κεντρικό θέμα μια παραληρηματική ανασκόπηση του 20ού αιώνα- παρουσιάζουν σημαντικές στιγμές, ιστορικά πρόσωπα, ηχητικά ντοκουμέντα, ρομαντικούς ήρωες, δημόσιες ομιλίες, όπλα, κινήματα, τραγούδια, σημαίες, κάνοντας μία κατάδυση στο πρόσφατο παρελθόν που προβληματίζει για το σήμερα.
πηγή: naftemporiki
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top