Καινούργιου: «Πάω κι εγώ σε ψυχίατρο, έπεσα σε αντιδραστική κατάθλιψη»

Τι είπε η παρουσιάστρια στην εκπομπή της

Προσωπική εξομολόγηση έκανε η Κατερίνα Καινούργιου με αφορμή την καλεσμένη της, Σούπερ Κική

Η γνωστή instagrammer το πρωί της Τετάρτης βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής Super Κατερίνα μιλώντας ανοιχτά για την κατάθλιψη αλλά και την απόφασή της να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό. Τότε, η παρουσιάστρια εξομολογήθηκε:

«Δεν είναι ταμπού, έχουν αλλάξει οι εποχές, θα το πω δημόσια και δεν ντρέπομαι καθόλου να το πω, επειδή κι εγώ πέρασα πάρα πολύ δύσκολα το καλοκαίρι έπεσα σε αντιδραστική κατάθλιψη, κάτι προσωπικό, αποφάσισα να πάω σε ψυχίατρο, μιλούσα και με ψυχολόγο. Συνειδητοποίησα πως κάθε φορά που επισκέπτομαι τον γιατρό είμαι και καλύτερα. Δεν ντρέπομαι να το πω δημόσια».

Τι είναι η αντιδραστική κατάθλιψη;

Όλοι αισθανόμαστε θλίψη. Είναι ένα φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα. Ωστόσο, η κλινική κατάθλιψη είναι μια σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής μας.

Η αντιδραστική και η κλινική κατάθλιψη μοιάζουν αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αναγνωρίζοντας τις διαφορές μεταξύ αυτών των τύπων κατάθλιψης είναι το πρώτο βήμα για την σωστή θεραπεία.

Η αντιδραστική κατάθλιψη είναι γνωστή και ως «διαταραχή προσαρμογής με καταθλιπτική διάθεση». Συχνά παρέρχεται με το πέρασμα του χρόνου και η συζήτηση για το όποιο πρόβλημα την έχει προκαλέσει διευκολύνει την διαδικασία της ανάρρωσης.

Αντίθετα, η κλινική κατάθλιψη είναι μια πολύ σοβαρή ψυχική νόσος. Είναι γνωστή ιατρικά ως «μείζονα καταθλιπτική διαταραχή».

Ποιες είναι οι διαφορές;

Οι διαφορές μεταξύ της αντιδραστικής και της κλινικής κατάθλιψης είναι αυτές που καθορίζουν τον τύπο της θεραπείας που χρειάζεται το άτομο και την σοβαρότητα της κατάστασης.

Αντιδραστική Κατάθλιψη

Είναι μια βραχυπρόθεσμη μορφή κατάθλιψης που συμβαίνει ως αποτέλεσμα ενός τραυματικού γεγονότος ή αλλαγής στη ζωή ενός ατόμου. Οι αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

Το διαζύγιο ή το χωρισμό

Τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου

Ένα σοβαρό ατύχημα

Την απώλεια της εργασίας ή τοξικό εργασιακό περιβάλλον

Άλλες σημαντικές αλλαγές στη ζωή, όπως η συνταξιοδότηση

Η αντιδραστική κατάθλιψη εμφανίζεται όταν ένα άτομο παλεύει να αντιμετωπίσει σημαντικές ή δραματικές αλλαγές στη ζωή του. Για παράδειγμα, ίσως πάρει αρκετό καιρό ένα άτομο να δεχτεί την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, όπως για παράδειγμα ενός γονέα. Μέχρι να αποδεχτεί το γεγονός, ίσως να αισθάνεται ανίκανο να προχωρήσει στη ζωή του.

Τα τραυματικά γεγονότα μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη θεραπεία EMDR (ειδική ψυχοθεραπευτική μέθοδος για τραυματικά βιώματα)».

Πηγή: therapia.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top