Συμβιβασμός στη Μαδρίτη για την κλιματική αλλαγή ενόψει νέας Διάσκεψης

Εξαντλητικές οι συνομιλίες

Διάσκεψη Μαδρίτης για το κλίμα

Οι εξαντλητικές συνομιλίες στη Διάσκεψη της Μαδρίτης για το Κλίμα, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, κατέληξαν  σε μια συμβιβαστική συμφωνία, σχετικά με το βασικό ζήτημα, της μείωσης του άνθρακα, όπως μετέδωσε το BBC.  

Στη Μαδρίτη ο Μητσοτάκης

Όλες οι χώρες θα χρειαστεί να θέσουν νέες δεσμεύσεις για το κλίμα στο τραπέζι μέχρι την επόμενη μεγάλη διάσκεψη στη Γλασκώβη το επόμενο έτος.

Τι συμφωνήθηκε;

Μετά από δύο επιπλέον ημέρες διαπραγματεύσεων, οι εκπρόσωποι συμφώνησαν τελικά μια συμφωνία που θα παρουσιάσει νέα, βελτιωμένα σχέδια κοπής άνθρακα στο τραπέζι μέχρι τη στιγμή της διάσκεψης της Γλασκώβης το επόμενο έτος.

Η κλιματική αλλαγή απειλεί και την Ελλάδα-Τι λένε οι επιστήμονες

Όλα τα μέρη θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το κενό που υπάρχει ανάμεσα σε αυτό που η επιστήμη λέει ότι είναι απαραίτητο για την αποφυγή επικίνδυνων κλιματικών αλλαγών και την τρέχουσα κατάσταση που θα έβλεπε τον κόσμο να περάσει αυτό το όριο στη δεκαετία του 2030.

Υποστηριζόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση η πίεση για πιο φιλόδοξες δράσεις έρχεται σε αντίθεση με μια σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και η Κίνα.

Ωστόσο, συμφωνήθηκε ένας συμβιβασμός, με τα πλουσιότερα έθνη να πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους πριν το 2020 για την αλλαγή του κλίματος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top