Στη Μαδρίτη ο Μητσοτάκης – Είδε και το Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα

Θα συμμετέχει στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Μαδρίτη βρίσκεται από το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα μετάσχει και θα απευθύνει ομιλία στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.      

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε, μάλιστα, και τον αγώνα Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Λονδίνο όπου το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.      

Σε συνέχεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (τον Σεπτέμβριο), ο πρωθυπουργός αναμένεται να σταθεί ιδιαίτερα στα μέτρα που προωθεί η Ελλάδα, όπως η απολιγνιτοποίηση ως το 2028 και η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Κ.Μητσοτάκης: Κοινωνικό μέρισμα σε 200.000 οικογένειες πριν τα Χριστούγεννα

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την UNESCO, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά ενόψει και της συνάντησης σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που πρόκειται να συγκαλέσει η χώρα μας το 2020.       

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί τη Δευτέρα στη Μαδρίτη με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top