Κ.Μητσοτάκης: Κοινωνικό μέρισμα σε 200.000 οικογένειες πριν τα Χριστούγεννα

Προανήγγειλε νομοσχέδιο για την οργάνωση και κατανομή των διαδηλώσεων

Κοινωνικό μέρισμα σε διακόσιες χιλιάδες οικογένειες που θα καταβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, κλείνοντας πριν από λίγο  τις εργασίες του 13ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. 

Aκόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε στην καταληκτική ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ ότι θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ στην αυριανή Σύνοδο την αποδοκιμασία και την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της. Επίσης, ανακοίνωσε ακόμη ότι σύντομα η κυβέρνηση θα εισάγει νέο νόμο για τις διαδηλώσεις ώστε να μην κλείνει σε κάθε κινητοποίηση το κέντρο της Αθήνας.

Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ: Ανάπτυξη για όλους με δίκαιη κατανομή

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Απλά λυπηρό…

Δένδιας προς πρέσβη Λιβύης για την ΑΟΖ: Εξηγήσεις ή απέλαση!

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί πριν τις γιορτές αλλά δεν προσδιόρισε το ποσό. Αυτό θα γίνει ως το τέλος της εβδομάδας με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Ανακοίνωσε όμως ότι θα το πάρουν οι πιο αδύναμοι αναφέροντας τρεις κατηγορίες δικαιούχων.

«Η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι «συγκρατώ και όσα ακούστηκαν σε πολιτικό επίπεδο: Την ξεκάθαρη καταδίκη της συμπεριφορά της Τουρκίας από την ηγεσία του ΕΛΚ».

«Η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων. Κάτι που θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ στο Λονδίνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της στρέφεται εναντίον άλλου μέλους της» σημείωσε και πρόσθεσε πως «η τακτική των ίσων αποστάσεων δεν ωφελεί». 

H καταληκτική ομιλία του πρωθυπουργού στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι εργασίες του Συνεδρίου υπηρέτησαν τους στόχους και κατέληξαν σε ένα συνεκτικό κείμενο που αποτελεί οδηγό δράσης ενώ μίλησε σε ολόκληρη την κοινωνία. «Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και δεν ανακυκλώνουμε φθαρμένα υλικά του χθες» , είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ έκανε αντίστιξη εμμέσως με τη συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ».

Είπε επίσης ότι κατατίθεται νομοσχέδιο τις επόμενες εβδομάδες που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση και τον προγραμματισμό των διαδηλώσεων, με απόλυτο σεβασμό στα κατοχυρωμένα δικαιώματα. Θα ρυθμίζεται, όπως ανέφερε, η χωροταξία ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες καθώς σημείωσε ότι «χτες πάλι το κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστό. Γιατί έτσι επέλεξαν εκείνοι που θέλουν την Ελλάδα εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη. Ε, λοιπόν, όχι. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατατιίεται ν/σ για την οργάνωση και κατανομή των διαδηλώσεων».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top