Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ: Ανάπτυξη για όλους με δίκαιη κατανομή

Και καμπανάκι προς τους υπουργούς για τυχόν «ολισθήματα»

Το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της κυβερνητικής πολιτικής με εκτενείς αναφορές στη σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης παρουσίασε στην ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με μια πολιτική και ιδεολογική ομιλία ο Πρωθυπουργός άνοιξε τις εργασίες του  συνεδρίου, μιλώντας για τον στόχο της ανάπτυξης για όλους με δίκαιη κατανομή. 

Μίλησε επίσης για τη  «Νέα Ελλάδα», με κράτος αποτελεσματικό  στο εσωτερικό και χώρα με  ειδικό βάρος στο εξωτερικό.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μακρόν για τις τουρκικές προκλήσεις

Ειδικά για την επιθετική στάση της Τουρκίας μίλησε  για θεσμικά σαθρή αμφισβήτηση των  κυριαρχικών μας  δικαιωμάτων και προειδοποίησε: Να γνωρίζουν ότι Θα βρουν απέναντί τους την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας. 

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας

Ειδική αναφορά έκανε στην αλλαγή  πολιτικής στο μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι το πρόβλημα  ήλθε για να μείνει, και πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων με αναλογική κατανομή του βάρος

Απευθύνθηκε όμως και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στους υπουργούς ζητώντας αλήθεια και αποτελέσματα, ενώ  δεσμεύθηκε ότι εφόσον υπάρχουν ολισθήματα  θα τα αναγνωρίζει και θα τα θεραπεύει ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία επισήμανε ότι «στάθηκε αλώβητη απέναντι στη λαίλαπα του λαϊκισμού», όπως πρόσθεσε όμως πλήρωσε, βαρύ τίμημα καθώς στελέχη της στοχοποιήθηκαν και το πρόγραμμά της παραχαράχτηκε από ψέματα. «Η προπαγάνδα τύλιξε για χρόνια τη χώρα με το νέφος ενός ανύπαρκτου «ηθικού πλεονεκτήματος». Οι ρίζες μας, ωστόσο, αποδείχθηκαν ισχυρές. Δεν υποχωρήσαμε. Χαλυβδωθήκαμε. Και επιλέγοντας μια Συμφωνία Αλήθειας με τον λαό, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του: Η Ν.Δ. είναι το κόμμα που, το 2019 νίκησε, σε τέσσερις αναμετρήσεις, τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ, που έμοιαζε τότε παντοδύναμος» τόνισε. 

«Ύστερα από 4 μήνες, η εικόνα της χώρας είναι διαφορετική: Η οικονομία έχει τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης, τα capital controls είναι παρελθόν, ο δείκτης οικονομικού κλίματος είναι ο υψηλότερος από το 2008 και δανειζόμαστε με τα χαμηλότερα επιτόκια από ποτέ» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός. 

Όλη η ΝΔ και όλα τα κορυφαία της στελέχη ήταν στα Σπάτα όπου διεξάγεται το Συνέδριο.

Oι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Α. Σαμαράς και η συζυγος του πρωθυπουργού Μ. Γραμπόφσκι - Μητσοτάκη στο 13ο συνέδριο της ΝΔ 

Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν εκτός από τις ομιλίες και σφυγμομετρήσεις για κρίσιμα ζητήματα που αναμένεται να γίνουν αύριο ψηφιακά σε όσους συμμετέχουν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top