Κομμάτια από το σώμα του δημοσιογράφου βρέθηκαν στον κήπο του προξένου

«Το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο»

Νέες, σοκαριστικές πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, του αντιφρονούντα δημοσιογράφου από τη Σαουδική Αραβία, που τα τελευταία χρόνια ζούσε αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

Οι αρχικές πληροφορίες, ήθελαν το πτώμα του να έχει βρεθεί σε ένα πηγάδι κοντά στην κατοικία του Σαουδάραβα πρόξενου στην Κωνστανούπολη.

Βρέθηκε σε πηγάδι το πτώμα του δημοσιογράφου που τεμαχίστηκε

Εντολή δολοφονίας μέσω Skype – «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου»

Κασόγκι δολοφονία

Ωστόσο η είδηση αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη, ούτε και από τον Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας στο κοινοβούλιο απέφυγε να πει περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι ο 60χρονος Κασόγκι «δολοφονήθηκε με πολύ άγριο τρόπο».

Νεότερες πληροφορίες του «Sky News» όμως, το πάνε ένα βήμα παραπέρα, και αναφέρουν πως η σορός του Κασόγκι βρέθηκε διαμελισμένη στον κήπο του σπιτιού του προξένου της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από την πρεσβεία. Σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το «Sky News», η σορός του ήταν κομμάτια και το πρόσωπό του παραμορφωμένο, με το θέαμα να είναι αποκρουστικό.

Ερντογάν για Κασόγκι: «Δολοφονήθηκε με τον πιο άγριο τρόπο»

Κασόγκι δολοφονία

Η είδηση αυτή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα δήλωνε εξαρχής η Σαουδική Αραβία, η οποία ναι μεν παραδέχτηκε ότι ο Κασόγκι είναι νεκρός, τονίζοντας ωστόσο ότι ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία μετά από κεφαλοκλείδωμα. Η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, υποστηρίζει επίσης ότι έβαλαν το πτώμα του σε ένα χαλί και το έδωσαν σε κάποιον να το ξεφορτωθεί, χωρίς να γίνεται ο παραμικρός λόγος για ακρωτηριασμό.

Ο Κασόγκι εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός στις 2 Οκτωβρίου, την ώρα που έμπαινε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πάρει κάποια χαρτιά για τον γάμο του.

Κασόγκι δολοφονία

Απ΄έξω τον περίμενε η μνηστή του. Όταν είδε ότι αργεί, κάλεσε τις Αρχές και έτσι αποκαλύφθηκε τι είχε συμβεί στον 60χρονο δημοσιογράφο της «Washington Post».

ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΣΩ SKYPE

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, η άγρια δολοφονία του Κασόγκι έλαβε χώρα σε…. «απευθείας σύνδεση» μέσω Skype υπό τις «οδηγίες» του Saul al-Qahtani, έμπιστου προσώπου του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Ο Saul al-Qahtani, «δεξί» χέρι του καθεστώτος  ήταν αυτός που ενορχήστρωσε την όλη δολοφονία και τη διηύθυνε μέσω... Skype.
Πριν ο Κασόγκι βρει τραγικό θάνατο, ο Saul al-Qahtani, κάλεσε μέσω Skype τους πράκτορες που είχε στείλει αρχικά να ανακρίνουν τονμ Κασόγκι και άρχισε να βρίζει τον δημοσιογράφο. 

Κασόγκι δολοφονία

Ο 60χρονος δημοσιογράφος που τα τελευταία χρόνια ζούσε αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, του ανταπέδωσε τις προσβολές με αποτέλεσμα ο Saul al-Qahtani, να εξοργιστεί και να ζητήσει να τον σκοτώσουν:

«Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου!» ούρλιαζε το «δεξί χέρι» του πρίγκιπα, διατάζοντας τους 15 πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας, να σκοτώσουν τον Κασόγκι.

Σύμφωνα με το Reuters, ο βασιλιάς Σαλμάν απέλυσε τον Qahtani και άλλους τέσσερις αξιωματούχους την Κυριακή, μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν Qahtani παρακολούθησε όλη την διαδικασία μέσω του Skype.

Πληροφορίες του Reuters, θέλουν τον Ταγίπ Ερντογάν να έχει στα χέρια του το ακουστικό υλικό από την επίμαχη κλήση του Skype, αλλά να αρνείται να το παραδώσει στις αμερικανικές αρχές.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ CIA

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, στην Τουρκία βρέθηκε η ίδια η διευθύντρια της CIA, Tζίνα Χάσπελ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφορικά με τη δολοφονία Κασόγκι.

Η Χάσπελ, ζήτησε να ακούσει τη φερόμενη ηχητική καταγραφή του βασανισμού και της δολοφονίας του.

Η διευθύντρια της CIA, μετέβη αεροπορικώς στην Τουρκία τη Δευτέρα, για μια επίσκεψη που μία από τις πηγές ανέφερε ότι σκόπευε να είναι σύντομη.

Παρά τις διαρροές σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία έχει στη διάθεσή της μια ηχητική καταγραφή-ντοκουμέντο για τον φόνο του Κασόγκι, ούτε οι αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες ούτε εκείνες άλλων συμμάχων τους είχαν αποκτήσει πρόσβαση ως αργά το βράδυ της Δευτέρας σε τέτοιου είδους αποδεικτικό υλικό, ανέφεραν δυτικοί αξιωματούχοι.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι τον Κασόγκι ουσιαστικά εκτέλεσε μια ομάδα σαουδαράβων πρακτόρων που ταξίδεψε αυθημερόν για αυτόν τον σκοπό στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κι αυτές των συμμάχων τους δεν έχουν παρά ελάχιστα στοιχεία στη διάθεσή τους καθώς εξετάζουν αν και ποιον ρόλο μπορεί να είχε στην υπόθεση ο 33χρονος πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατά πηγές στην Ουάσινγκτον που επικαλείται το Reuters.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε την Τρίτη τις προσπάθειες του Ριάντ να επιρρίψει την ευθύνη σε πράκτορες του που υπερέβησαν τη δικαιοδοσία τους, ωστόσο φρόντισε να αποφύγει να κατηγορήσει άμεσα για τη δολοφονία τον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο. Δεν αναφέρθηκε εξάλλου σε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο, όπως η ηχητική καταγραφή, στην ομιλία του ενώπιον της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top