Απίστευτες εικόνες στο Ειρηνοδικείο! Τα ΜΑΤ φυγάδευσαν συμβολαιογράφους

Υπό πολιορκία έγιναν οι πρώτοι πλειστηριασμοί

Τα ΜΑΤ φυγάδευσαν συμβολαιογράφους από το Ειρηνοδικείο

Εικόνες χάους εκτυλίχθηκαν μπροστά από το Ειρηνοδικείο Αθηνών την Τετάρτη, όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι πλειστηριασμοί.

Μετά από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι με τα ΜΑΤ να ρίχνουν ακόμα και χημικά εναντίον διαδηλωτών που αντιτίθεντο στους πλειστηριασμούς, το βράδυ η αστυνομία χρειάστηκε να στήσει ολόκληρη επιχείρηση για να μπορέσουν να βγουν από το κτίριο οι συμβολαιογράφοι.

Διαβάστε επίσης: Πεδίο μάχης το Ειρηνοδικείο Αθηνών για τους πλειστηριασμούς

Πρωτοφανείς εικόνες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών: ΜΑΤ και χημικά σε κινήματα κατά των πλειστηριασμών - Tρεις τραυματίες

Συγκεκριμένα, δύο συμβολαιογράφοι που συμμετείχαν στη διαδικασία των πλειστηριασμών δεν μπορούσαν να βγουν από το Ειρηνοδικείο στην οδό Λουκάρεως, καθώς απ’ έξω παρέμενε το εξαγριωμένο πλήθος, φωνάζοντας συνθήματα και απειλές εναντίον τους.

Έτσι μια ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ παρατάχθηκε μπροστά τους, σχηματίζοντας μια ασπίδα προστασίας, ώστε να καταφέρουν να βγουν με ασφάλεια από την άλλη έξοδο του κτιρίου στην οδό Δέγλερη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν ξεσπάσει άγρια επεισόδια με μέλη κινημάτων να προσπαθούν να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς. Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν ήταν πρωτοφανείς. Ξύλο, κλωτσιές, χημικά και τραυματισμοί σημειώθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών που θύμιζε πεδίο μάχης.

Αρκετά άτομα μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο και στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και τραύματα. Ανάμεσά τους ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής, Θανάσης Μπαρτζώκας, αρκετά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, αλλά και ο πρόεδρος του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top