Δολοφονία Σεργιανόπουλου: «Είχαν συναντηθεί ξανά πριν το μοιραίο βράδυ»

21 μαχαιριές δέχτηκε ο ηθοποιός από τον Γεωργιανό

Οι δηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου

Δεκατρία χρόνια πριν, στις 4 Ιουνίου του 2008, ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι. Ο ηθοποιός από τους Δύο Ξένους δολοφονήθηκε στο σπίτι του με τέτοιο τρόπο που συγκλόνησε το πανελλήνιο.

Ελληνίδα ηθοποιός: «Ο Νίκος Σεργιανόπουλος πήγαινε γυρεύοντας»

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθούσε με μεγάλη αγωνία και αρκετά σοκαρισμένη τις εξελίξεις της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου, αφού ο «Κωνσταντίνος Μαρκοράς» δέχτηκε 21 μαχαιρίες. 

Η σύλληψη του Γεωργιανού υπόπτου για τη δολοφονία του ηθοποιού

Μέρες μετά, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε ως ύποπτο τον 30χρονο -τότε- Γεωργιανό Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, βάσει δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ο δράστης ομολόγησε για το έγκλημα που διέπραξε, ισχυριζόμενος ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Δήλωσε, μάλιστα, ότι του ζητήθηκε από τον ηθοποιό να συνευρεθούν σεξουαλικά, παρά τη θέλησή του. Εν τέλει, ο Γεωργιανός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2013.

Έλληνας ηθοποιός: O τρόπος που “έφυγε” ο Σεργιανόπουλος ήταν απαίσιος και σοκαριστικός

Η απολογία του Γεωργιανού για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, STAR (30.10.09)

Προέκυψε από καταθέσεις ότι το μοιραίο βράδυ δεν ήταν το μοναδικό για τον δράστη και το θύμα, με τον δικηγόρο του Νίκου Σεργιανόπουλου, κ. Στεφανάκη, να δηλώνει ότι: «Ένα ή δύο βράδια πριν είχαν ξανασυναντηθεί. Ήταν πολύ συγκεκριμένος ο σκοπός της συνάντησής τους. Η προσωπική ζωή του καθενός είναι δική του».

«Έχουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος τα έχει όλα και την ίδια στιγμή ο ίδιος δεν αποδέχεται τον εαυτό του. Είναι ένας τρόπος δικιάς του τιμωρίας. Το κομμάτι αυτό δεν έχει να κάνει με ηδονή ή ικανοποίηση, είναι πολύ βαθύτερο. Έχει να κάνει με το αντίθετο, με αυτομαστίγωση και αυτοταπείνωση», σημείωσε ο κ. Στεφανάκης. 

Οι Δύο Ξένοι ήταν από τις πιο πετυχημένες ελληνικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης

Ελληνίδα ηθοποιός: «Ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν προβληματικός! Αυτό ήθελε να πάθει, αυτό έπαθε»

Η ημέρα της κηδείας του Νίκου Σεργιανόπουλου έχει μείνει ακόμα χαραγμένη στη μνήμη όλων, με τραγικές φιγούρες την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του, να θρηνούν για τον χαμό του. Μάλιστα, η αδελφή του αδικοχαμένου ηθοποιού έφυγε από τη ζωή από καρκίνο, μόλις 1,5 χρόνο έπειτα από τη δολοφονία του ηθοποιού, ενώ τρία χρόνια μετά το θάνατο της αδελφής του, την ίδια ακριβώς ημέρα, έφυγε και η μητέρα του, Νικολέττα.

Ο Δημήτρης Αποστόλου, λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του Νίκου Σεργιανόπουλου δήλωσε: «Ο Νίκος πέθανε ουσιαστικά στα 16 του χρόνια, όταν συνειδητοποίησε πως η σεξουαλική ιδιαιτερότητά του θα αποτελεί πάντα κόκκινο πανί».

H τελευταία συνέντευξη του Νίκου Σεργιανόπουλου

Ενώ η για αρκετά χρόνια συνεργάτιδά του Εβελίνα Παπούλια είχε δηλώσει ότι: «Τον θάνατο του Νίκου Σεργιανόπουλου τον διαχειρίστηκα με σιωπή. Δε μου άρεσε καθόλου που έβλεπα να βγαίνουν να μιλούν για τον Νίκο. Και δε μου άρεσε όπως είχε καλυφθεί δημοσιογραφικά. Παρέα με τον Νίκο κάναμε κάποιες φορές στους Δύο Ξένους, αλλά εγώ δεν είχα το περιθώριο και τον χρόνο να κάνω παρέες, ήμουν σαν την τρελή».

Δ. Αποστόλου: «Ο Ν. Σεργιανόπουλος πέθανε στα 16 όταν αποκαλύφθηκε η ιδιαιτερότητά του»

Ποιος μένει σήμερα στο σπίτι του Νίκου Σεργιανόπουλου

Η οικογένεια τόσα χρόνια δεν μπορούσε να πάρει την απόφαση να ενοικιάσει το σπίτι όπου διέμενε ο αγαπημένος ηθοποιός. Δεκατρία χρόνια μετά το έγκλημα που στοίχισε τη ζωή στον Νίκο Σεργιανόπουλο, στο σπίτι της οδού Μετεώρων μένει πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, διακεκριμένος αρχιτέκτονας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top