Μητσοτάκης για Χρ. Αυγή: Δε θα είναι υποψήφιοι οι αμετάκλητα καταδικασμένοι

«Σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής».

Αυτό σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την τροπολογία, που απαγορεύει σε καταδικασθέντες της «Χρυσής Αυγής» να κατέχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα.

«Οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς τής Δημοκρατίας απ' τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Και, χθες, με κυβερνητική πρωτοβουλία και με σχεδόν διακομματική ομοφωνία, σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας», έγραψε ο πρωθυπουργός στο facebook.

Χρυσή Αυγή- Τροπολογία: Το «παράθυρο» για επιστροφή στην πολιτική

«Οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή», πρόσθεσε.

Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη σε Αστυπάλαια: Θα κάνουμε ωραία πράγματα

Και καταλήγει: «Το πολίτευμά μας αποδεικνύει, λοιπόν, ότι στέκεται πιστό στις αρχές του ακριβώς γιατί αντιστέκεται σε όσους τις επιβουλεύονται. Ότι η Δημοκρατία οφείλει συνεχώς να διευρύνεται. Αλλά και να αμύνεται. Και ότι την αφύπνιση των πολιτών πρέπει πάντα να πλαισιώνει η επαγρύπνηση των θεσμών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top