Χρυσή Αυγή- Τροπολογία: Το «παράθυρο» για επιστροφή στην πολιτική

Ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25

«Μπλόκο» στην επιστροφή των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής στην πολιτική, φιλοδοξεί να βάλει τροπολογία του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, που ψηφίστηκε απόψε στη Βουλή, από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25.

Ωστόσο, το σύνταγμα αφήνει ανοιχτό ένα «παράθυρο» που επιτρέπει στα μέλη του ναζιστικού μορφώματος να εμπλακούν και πάλι στα κοινά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Χρυσή Αυγή-Τροπολογία: Απαγορεύονται κομματικά αξιώματα σε καταδικασμένους

«Η συγκεκριμένη τροπολογία διευρύνει σημαντικά το εύρος των εγκλημάτων, τα οποία οδηγούν πλέον σε απώλεια των πολιτικών δικαιωμάτων. Αυτό που δεν κάνει είναι ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να είναι αμετάκλητη. Το αμετάκλητο το ορίζει το σύνταγμα» εξήγησε ο συνταγματολόγος, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.

«Ο νόμος είναι αναγκαίος και θα ψηφίσουμε τις ρυθμίσεις, αλλά δεν αρκεί» σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.
Πάντως μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ο κρατούμενος Γιάννης Λαγός θα συνεχίσει να προσφέρει... θέαμα στις τηλεδιασκέψεις του Ευρωκοινοβουλίου.

Γιάννης Λαγός: Παρενέβη σε συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου από τη φυλακή

«Μέχρι οι ελληνικές αρχές να ειδοποιήσουν τη γραμματεία του Κοινοβουλίου πως είτε ο Γιάννης Λαγός έχει εκπέσει, είτε του έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματα με αμετάκλητη απόφαση, θα μπορεί να συμμετάσχει κανονικά στις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη» εξήγησε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου. 

Την ίδια ώρα, άφαντος παραμένει ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς. Ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι ο Χρ. Παππάς δεν έχει προς το παρόν κατά νου την παράδοσή του.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, ψάχνοντας το στοιχείο που θα τους οδηγήσει ίσως σε κάποιο... κρησφύγετο του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής. Έμπειροι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο Παππάς κρύβεται σε Βαλκανική χώρα. 

Tι προβλέπει η τροπολογία

Η τροπολογία προβλέπει ότι τα καταδικασμένα στελέχη δε θα μπορούν να έχουν αξίωμα ούτε στη Χρυσή Αυγή, ούτε σε άλλο κόμμα, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση το κόμμα που θα τους δώσει αξίωμα θα αποκλείεται από τις εκλογές.

Μέχρι όμως να υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκλογές ως απλοί υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top