Κορωνοϊός: Ένας χρόνος από τον πρώτο νεκρό στην Ελλάδα

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης νόσησε μετά από ταξίδι στους Αγίους Τόπους

Τι λένε οι ειδικοί για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 11/3.

Ήταν 03:15 τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου 2020, όταν ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, άφηνε την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Ήταν το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Κορωνοϊός: Αγωνία για την επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης

Ένας χρόνος ακριβώς πέρασε από τον χαμό του 67χρονου Μανώλη, του Κρητικού, αλλά πολιτογραφημένου Αμαλιαδίτη. Ενός ανθρώπου που όπως αναφέρουν τοπικά site της Πελοποννήσσου, ήταν πάντα μπροστάρης στους κοινωνικούς αγώνες, με πολιτισμό, με ιδέες, με άποψη.

Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός στο πανελλήνιο ενώ για τους λοιμωξιολόγους ήταν η επιβεβαίωση των φόβων τους για την έλευση της φονικής πανδημίας. 

AstraZeneca: Θα προμηθεύσει με ακόμα λιγότερες δόσεις την ΕΕ

Το ταξίδι που έκανε με την σύζυγό του και άλλους συντοπίτες του στους Αγίους Τόπους, ήταν τελικά μοιραίο για τον ίδιο. Ήταν ένας από τους εκδρομείς που επέστρεψαν στην Ελλάδα μολυσμένοι από κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Βγήκε από τη ΜΕΘ το έξι ημερών βρέφος

Για περίπου 15 μέρες έδωσε τη δική του «μάχη» να κρατηθεί στη ζωή, όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να καταλήξει τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου.

«Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και στις στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15 κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που πέρασε στην ιστορία.

Lockdown: Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα με SMS «6»

Από τότε και κάθε μέρα η Ελλάδα πενθεί κατά μέσο όρο το θάνατο 19 πολιτών στην πλειοψηφία τους άνδρες ηλικίας πάνω από 60 ετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top