31 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη  

Η συγκινητική ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τα παιδιά του 

31 χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, στις 26 Σεπτεμβρίου 1989. Ο τότε 54χρονος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δέχτηκε δολοφονική επίθεση από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν,  που τον πυροβόλησαν στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου,  στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. 

Ο βουλευτής της ΝΔ  μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή. 

  

H είσοδος της πολυκατοικίας στην οποία στεγαζόταν το γραφείο του Π. Μπακογιάννη αμέσως μετά τη δολοφονία του   

H δολοφονία συντάραξε την κοινή γνώμη, καθώς ο Π. Μπακογιάννης ήταν διακεκριμένος δημοσιογράφος και σύμβουλος του τότε αρχηγού της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τον οποίο τον συνέδεε και σχέση συγγένειας, καθώς ήταν παντρεμένος με την κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη. 

Ακόμη πιο εξοργιστικό ήταν ότι τον δολοφόνησε μια οργάνωση με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «17 Νοέμβρη» παρότι είχε διακριθεί για την αντιστασιακή του δράση κατά της δικτατορίας, από τη Γερμανία όπου διέμενε.

Σήμερα, σε μια συγκινητική της ανάρτηση στο twitter,  με τον Π. Μπακογιάννη και τα παιδιά του Κώστα και Αλεξία,  η Ντόρα  Μπακογιάννη έγραψε στο twitter: «31 χρόνια πριν κάποιοι πίστευαν ότι δεν είχες δικαίωμα να τους δεις να μεγαλώνουν!».

 

Ανάρτηση για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με φωτογραφία του, επίσης  στην παιδική του ηλικία, με τον αείμνηστο πολιτικό και δημοσιογράφο. 

 

Σε ανακοίνωσή του το Γρσαφείο Τύπου της ΝΔ αναφέρει για τη συμπλήρωση 31 ετών από τη δολοφονία του Π. Μπακογιάννη:

Σαν σήμερα πριν 31 χρόνια οι άνανδροι τρομοκράτες της 17Ν δολοφόνησαν εν ψυχρώ το Βουλευτή Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μπακογιάννη.

Οι δολοφόνοι δεν επέλεξαν τυχαία το στόχο τους. Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης και εργάστηκε για την επούλωση απο τα τραύματα του εμφυλίου. Βαθύτατα δημοκράτης, με σπουδαία αντιδικτατορική δράση που με το λόγο και τη δράση του κατάφερνε να διαπερνά τα κομματικά στεγανά.

Μπορεί ο Παύλος Μπακογιάννης να μην είναι πλέον ανάμεσά μας, όμως οι ιδέες και η πολιτική του παρακαταθήκη είναι παρούσες και εξακολουθούν να μας εμπνέουν».

   

 

             
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top