Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνει κάθε Φθινόπωρο

Σήμερα 26 Αυγούστου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου

Τι αλλαγές φέρνει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου που είναι σήμερα 26 Αυγούστου, σου υπενθυμίζουμε τις εξετάζεις που κάθε Φθινόπωρο πρέπει να κάνεις στον σκύλο σου. Πρέπει λοιπόν να τον πηγαίνεις στον κτηνίατρο για να τον ελέγχει για τυχόν μολύνσεις που μπορεί να προκάλεσαν οι καλοκαιρινές σου εξορμήσεις.

σκύλος

Αυτά είναι τα πιο συχνά νοσήματα για τα οποία οι ιδιοκτήτες προσκομίζουν τον σκύλο τους στο κτηνιατρείο μετά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πώς να μάθεις στον σκύλο σου να μην τρώει ό, τι βρίσκει

1. Λεϊσμανίαση (Καλα-Αζάρ) : Μια από τις συχνότερες και πιο επικίνδυνες νόσους που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένης σκνίπας.

2. Διροφιλαρίωση (σκουλήκι της καρδιάς) : Επίσης συχνό νόσημα που όπως και η Λεϊσμανίαση μπορεί να υπάρχει υποκλινικά , χωρίς συμπτώματα δηλαδή στον σκύλο, για μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν αυτά εκδηλωθούν να έχει φτάσει ήδη το ζώο στο 4ο στάδιο το οποίο έχει συνήθως μη αντιστρεπτή εξέλιξη. Η μετάδοσή της γίνεται με το τσίμπημα του κουνουπιού.

σκύλος

Θέλεις να υιοθετήσεις σκύλο; Αυτές είναι οι ανάγκες του!

3. Ερλιχίωση : Προκύπτει μετά από τσιμπήματα κροτώνων (τσιμπουριών), τα οποία πέραν αυτής της νόσου μπορεί να προκαλέσουν και μπαμπεζίωση (πιροπλάσμωση) ενώ είναι πολύ πιθανό να συνυπάρχουν και τα 2.

Σκύλος: Tips για να μένει μόνος στο σπίτι χωρίς να αισθάνεται παραμελημένος

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου

Η επίσκεψη στον κτηνίατρο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι απαραίτητη, ώστε να μπορεί να εντοπίσει εάν ο σκύλος σου είναι εκτεθειμένος σε κινδύνους, οι οποίοι είναι εμφανείς ή δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα και μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο μέλλον.

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου


Και μην ξεχνάς, θωράκισε τον οργανισμό του σκύλου σου με τις σωστές τροφές!

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top