Brigitte Bardot: H απόπειρα αυτοκτονίας και η εγκατάλειψη του γιου της

«Δεν ήμουν έτοιμη να γίνω μητέρα» είχε εξομολογηθεί η ηθοποιός 

Η Brigitte Bardot ήταν μια ηθοποιός που ξεχώρισε, επειδή εκπροσωπούσε τη νέα, απελευθερωμένη γυναίκα. Φορούσε τζιν παντελόνια, αντί φορέματα και κορσέδες, εμφανιζόταν γυμνή στις ταινίες της, άφηνε τα μακριά μαλλιά της αχτένιστα και κυνηγούσε τον έρωτα και εκτός του γάμου της. Με αφορμή τα σημερινά της γενέθλια,(γεννήθηκε σαν σήμερα 28 Σεπτεμβρίου 1934) το star.gr θυμάται άγνωστα περιστατικά από την «άτακτη» ζωή της Brigitte.

Η ηθοποιός Brigitte Bardot στη Ρώμη (AP Φωτογραφία)

Η ηθοποιός Brigitte Bardot στη Ρώμη (AP Φωτογραφία)

Στα γυρίσματα της ταινίας «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα», η Bardot διατηρούσε δεσμό με τον συμπρωταγωνιστή της, Jean Louis Trintignant. Ήταν ο ίδιος ο σύζυγός της, Roger Vadim που τους προέτρεψε να έρθουν πιο κοντά για να είναι πιο ρεαλιστική η ερμηνεία τους. Το 1957 η Bardot άφησε τον Vadim για τον νέο εραστή της, τον ηθοποιό Jacques Charrier.

Παντρεύτηκαν το 1959 και απέκτησαν ένα γιο, τον Nicolas. Η απόφαση της Bardot να αφήσει τον γιο της στους γονείς του συζύγου της εξόργισε την κοινωνία της εποχής. Ήταν έτοιμοι να δεχτούν μία σεξουαλικά απελευθερωμένη γυναίκα, αλλά όχι μία γυναίκα που εγκατέλειπε το παιδί της για να ζήσει την ανέμελη ζωή της. Η Bardot δήλωσε ότι δεν ένιωθε έτοιμη να γίνει μητέρα και ποτέ δεν μετάνιωσε για την απόφασή της.

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες της Brigitte (ΑP)

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες της Brigitte (ΑP)

Όταν η Brigitte Bardot έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Οι άντρες την ποθούσαν και οι γυναίκες τη ζήλευαν. Η Βardot δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα, ενώ άγνωστοι την έβριζαν στο δρόμο. Μία γυναίκα προσπάθησε να τη μαχαιρώσει, λέγοντας ότι «η Bardot γινόταν πλούσια βγάζοντας τα ρούχα της, ενώ οι γιοι της Γαλλίας σκοτώνονταν στον πόλεμο εναντίον της Αλγερίας». Η ηθοποιός δεν άντεξε την πίεση και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, κόβοντας τις φλέβες της. Οι τίτλοι των εφημερίδων είχαν μια υπόνοια ειρωνείας: «Το Τίμημα της Δόξας», έγραφαν.

Το 1961, η τρομοκρατική ομάδα «O. A. S.» που εμπλεκόταν με τον πόλεμο στην Αλγερία, της ζήτησε 50 χιλιάδες φράγκα για να μην ανατινάξουν το σπίτι της. Η Bardot αρνήθηκε να τα δώσει και η οργάνωση δεν πείραξε ούτε τρίχα απ’ τα μαλλιά της. Όμως η είδηση ότι είχε απειληθεί η ηθοποιός, η καλλονή που εκπροσωπούσε τη σύγχρονη Γαλλία, είχε σαν αποτέλεσμα να κέρδισε η Brigitteτη συμπάθεια του κόσμου. Τότε η δημοτικότητα της ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Αποφθέγματα της Brigitte Bardot

  • Δεν σκέπτομαι, όταν κάνω έρωτα.
  • Έδωσα τα νιάτα και την ομορφιά μου στους άνδρες. Τώρα δίνω τη σοφία και την εμπειρία μου, ό,τι καλύτερο έχω, στα ζώα.
  • Είμαι μία γάτα μεταμορφωμένη σε γυναίκα... Γουργουρίζω, γρατζουνίζω και ενίοτε δαγκώνω.
  • Είναι λυπηρό να μεγαλώνεις, αλλά ωραίο να ωριμάζεις.
  • Οι άνδρες είναι κτήνη, αλλά ακόμα και τα κτήνη δεν συμπεριφέρονται όπως αυτοί.
  • Υπήρξα πολύ ευτυχισμένη, πολύ πλούσια, πολύ όμορφη, πολυλατρεμένη, πολύ διάσημη και πολύ δυστυχισμένη.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top