Marvin Gaye: Ο θρύλος της soul που εκτελέστηκε από τον πατέρα του

Ο κορυφαίος μουσικός θα γινόταν σήμερα 80 ετών

Ο κορυφαίος μουσικός της soul Marvin Gaye, θα γινόταν σήμερα 80 ετών αν δεν τον δολοφονούσε ο ίδιος του ο πατέρας!

1 Απριλίου του 1984…. O  πατέρας του μουσικού (Marvin Gaye Sr.) που είχε το ίδιο όνομα με εκείνον, ήταν πολύ εκνευρισμένος γιατί είχε χάσει ένα έγγραφο. Γυρνούσε μέσα στο σπίτι φωνάζοντας και κατηγορώντας τη σύζυγό του για την απώλεια.

Το επόμενο πρωί ξύπνησε ακόμα πιο θυμωμένος. Ο Marvin τον άκουσε να βρίζει τη μητέρα του και οργισμένος του είπε: «ότι έχεις να της πεις, πες της το «στα ίσα». Μαινόμενος ο πατέρας, που δεν είχε συνηθίσει να του αντιμιλούν, όρμησε στο δωμάτιο του και του έβαλε τις φωνές επειδή ανακατεύτηκε στον συζυγικό καυγά. Θυμωμένος, ο Marvin έσπρωξε δυνατά τον πατέρα του και τον έριξε κάτω. Η μάνα του μπήκε στη μέση και χώρισε τους δύο άντρες. Ο Marvin Sr. κατέβηκε σαν τρελός τις σκάλες, άρπαξε το όπλο που του είχε δωρίσει ο γιος του τα προηγούμενα Χριστούγεννα και επέστρεψε στο δωμάτιο.

Ο Marvin καθόταν στο κρεβάτι, όταν ο πατέρας του μπήκε στο δωμάτιο με υψωμένο το όπλο. Ο Marvin Sr.τράβηξε δύο φορές τη σκανδάλη και πυροβόλησε τον γιο του εξ επαφής στο στήθος. Οι βολές ήταν θανατηφόρες.

Marvin Gaye

Το πτώμα του Marvin Gaye

Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του. Ο πατέρας – φονιάς όμως γλίτωσε την τιμωρία. Οι μελανιές στο σώμα του, σε συνδυασμό με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο αίμα του γιου του, ήταν αρκετά για να υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Οι δικαστές πίστεψαν τον 70χρονο και τον καταδίκασαν σε ποινής 6ετούς φυλάκισης με αναστολή.... 

Marvin Gay Sr.

Όταν ο πατέρας του Marvin Gaye συνελήφθη

H πολύπλοκη σχέση με τον πατέρα του

Ο Marvin Gaye δεν είχε ποτέ καλή σχέση με τον πατέρα του. Από μικρός ήταν αναγκασμένος να υπομένει την αυστηρότητα και τους περιορισμούς του Marvin Sr. που ήταν πάστορας, Ο πατέρας του μουσικού απαγόρευε στα παιδιά του τα αθλήματα, τον χορό, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και επέβαλε συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος. Μεγαλώνοντας σε αυτό το καταπιεστικό περιβάλλον, ο Marvin, αντί να γίνει ψάλτης έγινε μουσικός. Η επιλογή του αυτή, οδήγησε την κόντρα με τον πατέρα του στα άκρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top