Από το Αίγιο ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821

Τιμήθηκε η επέτειος της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας

Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας Αίγιο εορτασμοί

Με αφορμή τη Συνέλευση της Βοστίτσας που διεξήχθη από 26-30 Ιανουαρίου 1821 και υπήρξε το καταλυτικό πολιτικό γεγονός που πυροδότησε τις εξελίξεις και την έναρξη του Επαναστατικού Αγώνα κατά του Οθωμανικού Ζυγού, έγιναν κάποιες εκδηλώσεις μνήμης στην περιοχή του Αιγίου.

Συγκεκριμένα, για δεύτερη χρονιά φέτος εορτάστηκε ως τοπική εορτή εθνικής σημασίας η 26η Ιανουαρίου, μιας και μετά από προσπάθειες ετών από την τοπική, ορίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα τοπική εορτή εθνικής σημασίας. Πέρσι μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ήταν παρών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους εορτασμούς. Η φετινή διοργάνωση πάντως, διανθίστηκε με παράλληλες εκδηλώσεις στις οποίες πρωταγωνιστές υπήρξαν μέλη συλλόγων αναβιωτών από διάφορα σημεία της χώρας, οι οποίοι παρήλασαν με περηφάνεια και τιμή φέροντας παραδοσιακές στολές και άρματα, πιστά αντίγραφα της εποχής της Επανάστασης.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

 

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις του Σαββάτου ο πρώην Υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, οι βουλευτές κ.κ. Φωτήλας, Κατσανιώτης, Νικολόπουλος και Παπαθεοδώρου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών κ.α..

Oι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top