Μητσοτάκης: Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ μέσα σε έναν χρόνο

«Το μήνυμα της κάλπης δεν είναι παρελθόν»

«Η κάλπη μπορεί να είναι πλέον παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμά της», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή ανάρτηση του στο Facebook, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα επιταχύνει τους ρυθμούς του έργου της κυρίως στα θέματα της ακρίβειας, εναρμονιζόμενη με την απαίτηση των πολιτών.

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης των αγροτών με το βλέμμα στις τιμές  

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τη μονιμοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Ταξί και στην παράδοση (take away-delivery) καφέ, ενώ τόνισε ότι θα πραγματοποιούνται περισσότεροι έλεγχοι στην αγορά. Ανέφερε επίσης την έκτακτη εισφορά 33% στα πλεονάζοντα κέρδη των διυλιστηρίων, ενώ τόνισε με έμφαση την ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ ώστε να προχωρούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες προσλήψεων.

Μητσοτάκης: «Στήριξη του πρωτογενούς τομέα»

Αναφερόμενος στο πεδίο της δημόσιας υγείας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι την εβδομάδα που μας πέρασε υπογράφηκε η ΚΥΑ για την υλοποίηση του προγράμματος πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε 2,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 50-69 ετών και περιλαμβάνει από δωρεάν τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου μέχρι δωρεάν εξέταση βιοψίας σε περίπτωση ευρημάτων, όπως είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης το πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού στις πληγείσες από τον Daniel περιοχές της Θεσσαλίας και του Έβρου, στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογειακής βίας,

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: «Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο»

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές είπε ότι οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας σχεδόν από τον Μάρτιο δίνουν καθημερινά μάχη με τις πυρκαγιές, έχοντας  καταφέρει να αντιμετωπίσουν δεκάδες επικίνδυνες εστίες προτού αυτές απειλήσουν ζωές και περιουσίες των συμπολιτών μας.

«Έχουν γίνει προσλήψεις άλλων 700 δασοπυροσβεστών, αυξήθηκαν οι μονάδες των δασοκομάντος από 6 σε 16 και με 25 υπερσύγχρονα drones γίνεται επιτήρηση στους ορεινούς όγκους της Αττικής. Θέλω να παρακαλέσω όλους τους πολίτες να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια της προστασίας των δασών μας, και να ακολουθούν τις οδηγίες ειδικά τις μέρες υψηλής επικινδυνότητας για να αποφύγουμε εστίες από αμέλεια. Ακόμα και μία σπίθα μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Γι' αυτό και δεν καίμε χόρτα, δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές σε μέρη που έχει ξερά χόρτα, δεν κάνουμε εργασίες που δημιουργούν σπινθήρες, δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα. Είναι ίσως για πολλούς από εσάς αυτονόητες αυτές οι οδηγίες - δυστυχώς όμως, συνεχίζουμε να βλέπουμε την αμέλεια να παίζει τον ρόλο της. Γι' αυτό και πρέπει να το επαναλαμβάνουμε συνέχεια» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Τέλος, ο πρωθυπουργός έκλεισε την ανάρτηση του συγχαίροντας τους Έλληνες αθλητές που έλαβαν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου και Υγρού Στίβου, και τόνισε ότι επόμενος σταθμός για αυτούς, είναι η Γαλλία και οι  Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top