Μητσοτάκης: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από την Ελλάδα

Στέφανος Κασσελάκης: «Προσεύχομαι για άμεση κατάπαυση του πυρός»

Εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση και στις δυο πλευρές κάνει η Ελλάδα, που από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την επίθεση του Ιράν.   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά με τον Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός ομόλογός του, όμως, είναι πολιτικά πιεσμένος κι άρα απρόβλεπτος. 

Μητσοτάκης για Τέμπη: «Πιθανώς οι συνομιλίες να είναι μονταρισμένες»

Τα αντίποινα θεωρούνται θέμα χρόνου. Θα είναι, άραγε, στοχευμένα όπως όλοι ζητούν από τον Νετανιάχου; 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στεκόμαστε διπλά στο Ισραήλ αλλά συνιστούμε αυτοσυγκράτηση 


Απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στο Ισραήλ, αλλά την ίδια στιγμή προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση, ώστε να αποφύγουμε μια ενδεχομένως πολύ επικίνδυνη περαιτέρω κλιμάκωση» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στο «χείλος» του γκρεμού η Μέση Ανατολή - Αναγκαία η αποκλιμάκωση

Στέφανος Κασσελάκης: «Προσεύχομαι για άμεση κατάπαυση του πυρός»

Την επίθεση του Ιράν καταδίκασε κι ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Νέα Υόρκη προσευχήθηκε να σταματήσει το αιματοκύλισμα στην Μέση Ανατολή. 

Μαίνεται και μια ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή, με αμάχους οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους χωρίς κανένα τέλος. Ας προσευχηθούμε, λοιπόν, σήμερα να έχουμε ειρήνη στον κόσμο, ειρήνη στην Μέση Ανατολή και άμεση κατάπαυση του πυρός. 

Εκτός από τον προφανή κίνδυνο ασφαλείας, η Ελλάδα ανησυχεί και για: την οικονομία και το μεταναστευτικό. 

Σε περίπτωση που κλείσουν τα στενά του Ορμούζ, θα επιδεινωθούν ραγδαία οι τιμές στα καύσιμα προκαλώντας νέο κύμα ανατιμήσεων παντού, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθούν κι άλλο οι ροές από τον Λίβανο προς  την Κύπρο.

Επικοινωνία Δένδια με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ

Για το ζήτημα της επίθεσης στο Ισραήλ, είχε επικοινωνία  με τον Υπουργό Άμυνας της χώρας ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος έκανε και τη σχετική ανάρτηση στο Χ (twitter).«Είχα επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλλαντ, σχετικά με την καταδικαστέα επίθεση του Ιράν» έγραψε ο κ. Δένδιας        

 

 

Γεραπετρίτης: «Η περιοχή δεν αντέχει περαιτέρω εχθροπραξιών»

Στο παρασκήνιο, η Ελλάδα μιλά και με το Ιράν και  με το Ισραήλ. 

Οι υπ. εξωτερικών και άμυνας είναι σε "ανοιχτή γραμμή" με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους. 

«Αυτοσυγκράτηση. Η περιοχή και ο κόσμος ολόκληρος δεν αντέχει περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξίων» ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Ανάφλεξη στο Μεσανατολικό 

«Εμείς έχουμε καταδικάσει από την 1η στιγμή την επίθεση με drones από το Ιράν. Ομοίως καταδικάζουμε και την τυφλή επίθεση στη Δαμασκό από το Ισραήλ» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά. 

«Να υπάρξει αυτοσυγκράτηση, οι συνέπειες δεν θα είναι μόνο οικονομικές ή μόνο μεταναστευτικές, θα είναι ανυπολόγιστες» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ,Δημήτρης Μάντζος

«Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top