Την υποψηφιότητα Φρέντη Μπελέρη εξετάζει η ΝΔ για τις ευρωεκλογές

Αλλά και αντίθετη εισήγηση στον Μητσοτάκη που θα αποφασίσει 

Καθώς πλησιάζει ο χρόνος των Ευρωεκλογών, τα κόμματα σβήνουν και γράφουν ονόματα πιθανών υποψηφίων. Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού πρότεινε το όνομα του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, που βρίσκεται έγκλειστος στις αλβανικές φυλακές.

Ευρωεκλογές: Ποιοι υποψήφιοι «κλειδώνουν» τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια  

Ο Γιώργος Ευγενίδης αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στο αν μια τέτοια υποψηφιότητα μπορεί να προχωρήσει, καθώς Κυριάκος Μητσοτάκης από άλλους συνεργάτες δέχεται αντίθετες εισηγήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Μπελέρης: Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση  

Στο «τραπέζι» της ΝΔ η υποψηφιότητα Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο

Όπως επισήμανε ο πολιτικός αναλυτής του Star, δεν είναι μυστικό ότι στη ΝΔ αναζητούν πρόσωπα με «πατριωτικό» και πιο «δεξιόστροφο» πρόσημο για το ευρωψηφοδέλτιο, ανάγκη που μετά την έξοδο της κ. Ασημακοπούλου καθίσταται πιο έντονη. Σε αυτό το πλαίσιο, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού έχει βάλει στο τραπέζι το σενάριο υποψηφιότητας του φυλακισμένου στις φυλακές του Φιέρι Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος έχει και ελληνική υπηκοότητα. Μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα έδινε «πόντους» και θα έστελνε ένα μήνυμα σε Αλβανία και Ευρώπη ότι η Ελλάδα δεν ξεχνά την υπόθεση. 

Υπόθεση Μπελέρη: Ρίψεις νερού και βαριές εκφράσεις στην αλβανική τηλεόραση

Οι δύο εισηγήσεις για Μπελέρη: Ο Μητσοτάκης παίρνει την οριστική απόφαση

Υπάρχει, όμως, και μια άλλη αντικρουόμενη εισήγηση, σύμφωνα με την οποία, αν ο κ. Μπελέρης περιληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, τότε θα σταλεί λάθος μήνυμα, με τη μετατροπή ενός ευρωπαϊκού θέματος σε εθνικό, πολλώ δε κομματικό. Ο κ. Μητσοτάκης σταθμίζει και τις δύο απόψεις και είναι αυτός που θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις. Άλλωστε, εντός της εβδομάδας ίσως να ανακοινωθούν και κάποια ονόματα για το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top