Μπελέρης: Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση  

Τον έκρινε ένοχο για «εξαγορά ψήφων» το δικαστήριο της Αλβανίας      

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (5/3/2024)  για την καταδίκη του Φρέντη Μπελέρη  

Με δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρης από το δικαστήριο της Αλβανίας, για απόπειρα εξαγοράς ψήφων στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2023. 

Το ρεπορτάζ του Star για την καταδίκη του Φρέντη Μπελέρη

Το ρεπορτάζ του Star για την καταδίκη του Φρέντη Μπελέρη 

Υπόθεση Μπελέρη: Ρίψεις νερού και βαριές εκφράσεις στην αλβανική τηλεόραση

Η συγκεκριμένη διάρκεια της ποινής σημαίνει πρακτικά ότι ο ήδη προφυλακισμένος Έλληνας ομογενής της Αλβανίας θα εκτίσει την ποινή φυλάκισης.    

Φυλάκιση 2,5 ετών πρότειναν οι εισαγγελείς στη δίκη Φρέντη Μπελέρη 

Σύμφωνα  με πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον του, ο εκλεγμένος δήμαρχος  Χειμάρρας σκοπεύει να ασκήσει έφεση. 

«Μπουρλότο» πάλι στη Βουλή της Αλβανίας με καπνογόνα!     

Αντιθέτως δε θα εκτίσει ποινή φυλάκισης καθώς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με 3ετή αναστολή ο επίσης κατηγορούμενος Κοκαβέσης

Ο Φρ. Μπελέρης πάντως δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη της Αλβανίας, ενώ χαρακτηρίζει πολιτική τη δίκη. 

 

Η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών

 

Η σημερινή καταδικαστική απόφαση αλβανικού δικαστηρίου σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντξ  Μπελέρη εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών για την καταδίκη Μπελέρη

Η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών για την καταδίκη Μπελέρη   

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του: 

«Η σημερινή καταδικαστική απόφαση αλβανικού δικαστηρίου σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την αντικειμενικότητα της διαδικασίας.

Και τούτο λόγω κλονισμού του τεκμηρίου αθωότητας εξαιτίας έξωθεν δηλώσεων και πράξεων που συνηγορούσαν υπέρ της καταδίκης και δεδομένου ότι η τελική ποινή είναι προφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την έκταση του φερόμενου αδικήματος. Η δε επιμέτρηση της ποινής, ώστε να μην αποφυλακιστεί, εμποδίζει τον εκλεγμένο δήμαρχο να αναλάβει, έστω σήμερα, τα καθήκοντά του και διατηρεί στη δημαρχία τον ηττηθέντα υποψήφιο, παρά τη ρητή προ μηνών δικαστική απόφαση που επέβαλε την άμεση απομάκρυνσή του.

Η επιλεκτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και η προεξόφληση δικαστικών κρίσεων δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου. Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση και προσβλέπει σε μια δίκαιη και αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top