«Μπουρλότο» πάλι στη Βουλή της Αλβανίας με καπνογόνα!     

Και ελληνικό βέτο στην ένταξη στην ΕΕ λόγω της υπόθεσης Μπελέρη

Σκηνές χάους υπήρξαν πάλι στη Βουλή της Αλβανίας. Σκηνές που σε συνδυασμό με την κατάλυση κάθε έννοιας κράτους Δικαίου στην υπόθεση Φρέντη Μπελέρη, δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά μοιάζει με χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ.    

Μητσοτάκης: Θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου η υπόθεση Μπελέρη    

Όπως φαίνεται στα πλάνα, βουλευτής της αντιπολίτευσης προσπαθεί να πηδήξει πάνω από τους φρουρούς για να μπει στο Αλβανικό κοινοβούλιο! 

Αλβανία: Βουλευτής της αντιπολίτευσης ίπταται προσπαθώντας να μπει στην αποκλεισμένη αίθουσα του Κοινοβουλίου

Αλβανία: Βουλευτής της αντιπολίτευσης ίπταται προσπαθώντας να μπει στην αποκλεισμένη αίθουσα του Κοινοβουλίου 

Μπλε και κόκκινα καπνογόνα «πυρπολούν» τη συζήτηση για το μεταναστευτικό deal με την Ιταλία, που αμφισβητείται από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι παρόμοια επεισόδια στην αλβανική Βουλή σημειώθηκαν και πριν τρεις περίπου εβδομάδες!   

Αλβανία: Βουλευτές άναψαν καπνογόνο και φωτιά μέσα στη Βουλή! 

Οι αντιπολιτευόμενοι φωνάζουν και ζητούν και κάτι ακόμα: Να ερευνηθεί η κυβέρνηση Ράμα για διαφθορά! 

Ελληνικό βέτο στην Αλβανία με φόντο την «ομηρία» Μπελέρη 

Ο Ράμα ήταν πάντως στις Βρυξέλλες και άκουγε τον Κυριάκο Μητσοτάκη  να προειδοποιεί με βέτο την Αλβανία:  «Το θέμα ανάληψης καθηκόντων από τον Φρέντη Μπελέρη και το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη δεν αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου, που αποτελεί την κορωνίδα της ενταξιακής διαδικασίας».  

 Ύστερα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Έντι Ράμα είχαν και ένα σύντομο τετ α τετ,  όπου  επιβεβαιώθηκε ότι ισχύει το «μία εικόνα... χίλιες λέξεις».  

Μητσοτάκης - Ράμα: Το τετ α τετ στις Βρυξέλλες που δείχνει πολλά

Μητσοτάκης - Ράμα: Το τετ α τετ στις Βρυξέλλες που δείχνει πολλά    

Ο Πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ μόνο αν προηγουμένως λυθεί το θέμα. 

Είμαστε φίλοι, μην τσακωνόμαστε σαν... ζώα, απάντησε ο Ράμα μιλώντας σε Αλβανικό κανάλι:  «Όσο περισσότερο μετατρέπουμε τις διαφωνίες σε λόγους τσακωμού, τόσο πλησιάζουμε στη ζωολογία. Με τον Μητσοτάκη δεν έχουμε τίποτα προσωπικό, αντίθετα η χθεσινή κουβέντα ήταν φιλική» δήλωσε σε αλβανικό κανάλι. 

«Eίμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να γίνει σεβαστό αυτό που λέμε για να προχωρήσει η διαδικασία αλλά είναι μια προϋπόθεση που δεν μπορεί να μπει στο ζύγι»  σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. 

Γερμανοί, Ισπανοί και Ιταλοί σιγοντάρουν τον Ράμα 

Τον Ράμα σιγοντάρουν πάντως: 
-Οι Γερμανοί, 
-Οι Ισπανοί που έχουν τώρα την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
-Οι Ιταλοί που «παλεύουν» τη συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Αλβανία 

Μπελέρης στο Star: «Δε με λυγίζει o Ράμα, μονόδρομος το ελληνικό βέτο»

«Είναι καιρός να δούμε όλοι τη μεγάλη εικόνα και αυτό ισχύει τόσο για τις υποψήφιες χώρες όσο και για τα κράτη - μέλη της ΕΕ» δήλωσε ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, προκαλώντας την ενόχληση της Αθήνας, που απάντησε ότι η μεγάλη εικόνα είναι ο σεβασμός του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου να μην κρύβουν την ενόχλησή τους από τις δηλώσεις του Σολτς. 

Κριτική στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεσης Μπελέρη άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας:   
«Ο κ.Μητσοτάκης, από τη μία κάνει χωρίς όρους προεκλογικές φιέστες στήριξης του Αλβανού Πρωθυπουργού μπροστά στη μειονότητα, από την άλλη επιχειρεί να αξιοποιήσει επικοινωνιακά το σοβαρό ζήτημα Κράτους Δικαίου που δημιουργήθηκε με τη σύλληψη Μπελέρη, για να ενισχύσει την εικόνα του». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top