Μπελέρης στο Star: «Δε με λυγίζει o Ράμα, μονόδρομος το ελληνικό βέτο»

Απορρίφθηκε το αίτημά του για ειδική άδεια ορκωμοσίας

Απορρίφθηκε στην Αλβανία το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη να βγει με προσωρινή άδεια από τη φυλακή προκειμένου να ορκιστεί. Μία εξέλιξη που προκαλεί ντόμινο επιπτώσεων, τόσο στις ελληνο-αλβανικές σχέσεις, όσο και στην ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας. Ο ομογενής μας μίλησε στην διπλωματική συντάκτρια του Star, Κατερίνα Τσαμούρη. 

Φρέντι Μπελέρης: Απορρίφθηκε το αίτημα για ειδική άδεια ορκωμοσίας

Ο Φρέντης Μπελέρης έκανε λόγο για μια «πολιτική δίκη», αφού όπως είπε, παραμονές κάθε δικασίμου, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα με δηλώσεις του ασκούσε πίεση στους δικαστές.

Αποκάλυψε ότι θα κάνει νέο αίτημα για προσωρινή άδεια έστω λίγων ωρών προκειμένου να ορκιστεί, ενώ μίλησε ανοιχτά για «δικτατορία» και για «στυγνό καθεστώς Ράμα».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «αντέχει και δεν λυγίζει», ενώ σημείωσε ότι πλέον είναι «μονόδρομος το ελληνικό βέτο».

Φρέντη Μπελέρης στο Star: «Δε λυγίζω, μονόδρομος το ελληνικό βέτο»

Αποκλειστικές δηλώσεις του Φρ. Μπελέρη στο Star στις οποίες κάνει λόγο για «καθεστώς Ράμα» / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Σε αυτό το σημείο, η Κατερίνα Τσαμούρη αναφερόμενη στις πηγές της, είπε πως πράγματι, η Ελλάδα σκοπεύει να μην δώσει το «πράσινο φως» για ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, όσο η Αλβανία συνεχίζει να καταπατά τους κανόνες του κράτους δικαίου. 

«Είναι παρά πολλοί οι Αλβανοί που ελπίζουν ότι η πίεση της Αθήνας θα βοηθήσει την Αλβανία στην εγκαθίδρυση ενός κράτους δικαίου. Εγώ, αντέχω» είπε μεταξύ άλλων στο Star ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

ΥΠΕΞ για απόρριψη αποφυλάκισης Μπελέρη: Δε συνάδει με Κράτος Δικαίου  

Την ίδια ώρα, ανώτατη διπλωματική πηγή ξεκαθαρίζει πως: «Η Ελλάδα δεν θέλει να παρέμβει στο δικαστικό σύστημα ή στη δίκη, αλλά θέλει ο Φρ. Μπελέρης να δώσει τον όρκο».

Για «συμμορία διαφθοράς που θέλει με το ζόρι να διοικεί τη Χειμάρρα» έκανε λόγο από την πλευρά του μιλώντας στο Star ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top