Στο Κάιρο o Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με την πρόεδρο της Κομισιόν

Θα έχει τετ α τετ συνάντηση με τον Αλ Σίσι

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει την Kυριακή ο πρωθυπουργός μαζί με την πρόεδρο της Κομισιόν, τον πρωθυπουργό του Βελγίου και την Ιταλίδα πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο Αλ Σίσι, έχοντας ψηλά στην ατζέντα το θέμα των μεταναστών. 

Η επίσκεψη έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για τον σημαντικό ρόλο της Αιγύπτου στην περιοχή  εν μέσω πολλαπλών προκλήσεων που συνιστούν κρίσιμη και τη συμφωνία για το μεταναστευτικό και στήριξη της οικονομίας του Καΐρου από την EE. 

Ο Κυριακός Μητσοτάκης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Αλ Σίσι αύριο στη 1.15 και θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με την  πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρωθυπουργό του Βελγίου και προεδρεύοντα της Ε.Ε., Αλεξάντερ Ντε Κροο και την Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι. 

Ο ρόλος του Καΐρου καθίσταται κομβικός, λόγω των εξελίξεων στη Γάζα και των προκλήσεων στο μεταναστευτικό, με την Ε.Ε. να επιδιώκει τη συνεργασία με την Αίγυπτο. 

Υπενθυμίζεται ότι από το 2022 η χώρα μας έχει συνάψει συμφωνία με την Αίγυπτο για τη μετανάστευση. Διατηρούμε ένα άριστο επίπεδο σχέσεων με την Αίγυπτο, με κοινή αντίληψη για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την εξεύρεση λύσεων για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν στρατηγική συνεργασία με συμμετοχή και σε σημαντικά ενεργειακά σχήματα.   

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top