«Έφοδος» Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ στη Λένορμαν

«Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι συνεχιζόμενη»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σούπερ μάρκετ στην οδό Λένορμαν

Ο κύριος Μητσοτάκης συνοδευόταν από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γάλα.

Καλάθι της Σαρακοστής: Αναμένονται σήμερα οι ανακοινώσεις

«Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι συνεχιζόμενη. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες των ελληνικών νοικοκυριών», δήλωσε στους δημοσιογράφους βγαίνοντας.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν και νέες μειώσεις σε τρόφιμα απάντησε: 

Σούπερ μάρκετ: Μείωση τιμής σε 3.000 προϊόντα - Λίστα με 108 μάρκες

«Είμαστε στη μέση μιας μεγάλης προσπάθειας έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα, έχουμε νομοθετήσει και τις καθαρές τιμές στα νωπά προϊόντα. Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι μάχη συνεχιζόμενη. Αναγνωρίζουμε τη μάχη των νοικοκυριών. Παρεμβαίνουμε, έχουμε πραγματικές μειώσεις 15%-20% σε 4.000 προϊόντα. Ήταν μια απότομη αύξηση των τιμών που έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Τα χειρότερα στον πληθωρισμό τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Μιλάμε και για την ενέργεια, εκεί η παρέμβαση που κάναμε υπήρξε μια σημαντική αποκλιμάκωση, κατά συνέπεια αντιμετωπίζουμε συνολικά αυτό που λέμε συνολικά καλάθι του νοικοκυριού».

«Θέλουμε τον ανταγωνισμό, όχι αισχροκέρδεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και όπου υπάρχουν παραβάσεις, θα υπάρξουν τα πρόστιμα».

«Kαλπάζει» το ελαιόλαδο: Αυξήσεις- σοκ στην τιμή 

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει το τραπέζι της σαρακοστής και του Πάσχα, να είναι καλύτερο για τους καταναλωτές.

«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για φθηνότερο σαρακοστιανό τραπέζι», είπε.

Έρευνα - σοκ για την ακρίβεια: Ποια προϊόντα «έκοψαν» οι καταναλωτές

Αναφερόμενος τέλος στον κατώτατο μισθό είπε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top