Aνασχηματισμός: Σήμερα στις 18:00 η Ορκωμοσία

Η πρόκληση που έχει μπροστά του ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στις 6 το απόγευμα θα ορκιστούν ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας οι νέοι υπουργοί που προέκυψαν μετά τον αιφνιδιαστικό, μίνι ανασχηματισμό που έκανε χθες ο πρωθυπουργός, με κεντρικό άξονα των αλλαγών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Βάζοντας στο επίκεντρο το θέμα της ασφάλειας των πολιτών, επανέφερε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η αποχώρηση του απο το υπουργείο Υγείας έφερε στη θέση του τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ποιοι είναι οι νέοι υφυπουργοί Ι. Λυτρίβη  και Α. Νικολακόπουλος  

 Όπως ανέφερε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο Αντώνης Αντωνόπουλος, οι αλλαγές είναι απόλυτα στοχευμένες και αντανακλούν τις προτεραιότητες που βάζει ο πρωθυπουργός αφουγκράζοντας τον παλμό της κοινωνίας. 

Η ασφάλεια μαζί με την ακρίβεια αποτελούν δυο ανοιχτά μέτωπα για τη κυβέρνηση. 

Το παρασκήνιο του «μίνι ανασχηματισμού» από τον Κ. Μητσοτάκη 

Η έξαρση των φαινομένων βίας δεν άφηνε περιθώρια και η τοποθέτηση του πολύπειρου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα γνώριμα λημέρια της Κατεχάκη αποτελούσε μονόδρομο για την ενίσχυση του κυβερνητικού έργου σε αυτό το πεδίο. Η μετακίνηση του όμως από το υπουργείο Υγείας που επίσης αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για το κυβερνητικό έργο  άνοιξε τον δρόμο  για την μετακίνηση του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας έναν χώρο που τον γνωρίζει καλά  και έχει αφήσει το αποτύπωμά του. 

Η πρόκληση που έχει μπροστά του ο κύριος Γεωργιάδης εκτός από τα τρέχοντα ζητήματα είναι η υλοποίηση του νέου Υγειονομικού χάρτη. 

Η είδηση  των αλλαγών είχε κρατηθεί πολύ καλά ως μυστικό. Οι μόνοι που είχαν ενημερωθεί ήταν οι κυριοι Χρυσοχοΐδης και Γεωργιάδης, οι οποίοι από προχθές, και  σε λιγότερο από 24 ώρες συναντήθηκαν δυο φορές με τον πρωθυπουργό. Αυτό ήταν το δίπολο των χθεσινών αλλαγών που με τη σειρά τους προκάλεσαν τις γνωστές καραμπόλες  που ακολουθούν τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες. 

Κλείνοντας να σου μεταφέρω γιατί έχει τη σημασία του και το μήνυμα που έστειλε πριν από λίγο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι όλοι αξιολογούνται διαρκώς. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top