Το παρασκήνιο του «μίνι ανασχηματισμού» από τον Κ. Μητσοτάκη 

Γιατί αντικαταστάθηκε η πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στο πλούσιο παρασκήνιο που υπάρχει πίσω από τον «μίνι ανασχηματισμό», αναφέρθηκε από ο Γιώργος Ευγενίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης

Ο ανασχηματισμός του... Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη 

Ο πολιτικός σχολιαστής του Star μετέδωσε ότι ο ανασχηματισμός έχει ως βασικό άξονα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γιατί εκεί κρίθηκε αναγκαία μία αλλαγή με ένα πρόσωπο με εγνωσμένα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αποφάσισε τις μέρες που έλειψε στο εξωτερικό και αποκρυστάλλωσε τις κινήσεις του. 

Στις μετρήσεις,  ποιοτικές και ποσοτικές, που «έτρεχε»  το Μαξίμου, η ασφάλεια αναδεικνυόταν ως μία βασική αδυναμία της κυβέρνησης. Με δεδομένη την αναβάθμιση των κινδύνων, κρίθηκε ότι έπρεπε να επιστρέψει για πέμπτη φορά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που έχει θητεύσει άλλες τέσσερις φορές συγκεκριμένο υπουργείο.

Νέα καρατόμηση από Χρυσοχοϊδη: Παύεται η διοικήτρια του «Έλενα  Βενιζέλου»

Α. Γεωργιάδης και Δ. Μιχαηλίδου επιστρέφουν σε γνωστά πόστα

Με δεδομένες τις αλλαγές με άξονα αυτό το υπουργείο, όλα τα υπόλοιπα είναι καραμπόλες. 65 υπουργούς και υφυπουργούς είχε η κυβέρνηση, 65 θα έχει και την επόμενη μέρα. Το ενδιαφέρον είναι ότι και στα υπουργεία υγείας και εργασίας επιστρέφουν ως επικεφαλής δύο στελέχη που είχαν περάσει τα προηγούμενα χρόνια από αυτά.

Οι τρεις νέοι υφυπουργοί της Κυβέρνησης

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος που έκανε την έκπληξη, ως πρώτος βουλευτής Ηλείας, δεν υπουργοποιήθηκε στο «παραπέντε» το καλοκαίρι. Η Ιωάννα Λυτρίβη, επιλογή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έχει ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία στην επαγγελματική εκπαίδευση. 

Ποιοι είναι οι νέοι υφυπουργοί Ι. Λυτρίβη  και Α. Νικολακόπουλος  

Ενώ και ο Παύλος Μαρινάκης επιβραβεύεται και γίνεται υφυπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top