Επίσκεψη Ερντογάν: Αντίστροφη μέτρηση - Τι είπαν ο ΥΠΕΞ με Κασσελάκη

«Ναι στον διάλογο αλλά με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές» 

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, την ερχόμενη Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται στην Αθήνα. Οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες. Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε το πρωί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ή εκπροσώπους τους. 

Κασσελάκη και άλλους αρχηγούς ενημερώνει τελικά ο ΥΠΕΞ για την Τουρκία

Στ. Κασσελάκης σε Γεραπετρίτη: Διάλογος με την Τουρκία αλλά βάσει συγκεκριμένης στρατηγικής 

Όπως μετέδωσε η διπλωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, πρώτος έφτασε ο κ. Κασσελάκης, στις 10.30 το πρωί, συνοδευόμενος από την τομεάρχη εξωτερικών Ρένα Δούρου και τον διπλωματικό του σύμβουλο τον Βαγγέλη Καλπαδάκη.  

Αποκλειστικό: Το πρόγραμμα Ερντογάν στην Αθήνα και η συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε πάνω από μισή ώρα με τον κ.Γεραπετρίτη και ενημερώθηκε για τις επιδιώξεις και τις προσδοκίες της Αθήνας ενόψει του ελληνοτουρκικού διαλόγου.  

Δήλωση δεν έκανε, όμως διαμήνυσε: «Ναι στον διάλογο, αλλά βάσει συγκεκριμένης τακτικής με αρχή και ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές, με σαφή προοπτική την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας ΑΟΖ στη Χάγη».

Ακολούθησαν από βουλευτές ο κ.Μάντζος από το ΠΑΣΟΚ, o κ. Μαρίνος από το ΚΚΕ και οι αρχηγοί της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, της Νίκης,  Δημήτρης Νατσιός και της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.    

Κασσελάκης: Σφοδρή επίθεση στην ΚΟ σε όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το πρωί έγινε συντονιστική συνάντηση υπό ΥΠΕΞ με Υπουργούς (Δ. Καιρίδης, Λ. Μενδώνη, Χρ.Στυλιανίδης, Ό. Κεφαλογιάννη,  Κ. Πιερρακάκης, Γ. Οικονόμου) και συνεργάτες των υπολοίπων Υπουργών που θα υπογράψουν συμφωνίες με τους Τούρκους  (αλλά όχι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου δεν πρόκειται να υπογραφεί συμφωνία. 

Σύσκεψη στο ΥΠΕΞΞ για την επίσκεψη Ερντογάν Σύσκεψη στο ΥΠΕΞΞ για την επίσκεψη Ερντογάν 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η γνωστή συμφωνία για το μεταναστευτικό με την οποία οι Τούρκοι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου χωρίς βίζα για συγκεκριμένες ώρες.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top