Ηλιόπουλος στο Star: «Οποιοσδήποτε διαφώνησε τον είπαν εσωτερικό εχθρό»

Αιχμές κατά Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τη νέα ΚΟ

Το Σαββατοκύριακο οι εννέα βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο ανεξάρτητοι της «Ομπρέλας» θα οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους για την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση. 

«Είσαι χυδαίος»: H oμάδα Αχτσιόγλου απαντά σε Κασσελάκη για τις... καρέκλες

Με φόντο τη «μάχη» του προϋπολογισμού, η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θέλει να δώσει δείγμα γραφής, γι΄αυτό και τη Δευτέρα, το πολύ την Τρίτη, θα ανακοινωθεί η συγκρότησή της.

Κασσελάκης: «Αν η Αχτσιόγλου μου έλεγε 'θέλω την καρέκλα', θα έκανα πίσω»

Σύμφωνα με πληροφορίες της πολιτικής συντάκτριας του Star Ειρήνης Σαββοπούλου, επικεφαλής θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο, ενδεχομένως από τη θέση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ωστόσο αυτό, μαζί με το όνομα της νέας ΚΟ, θα οριστικοποιηθεί στη σύσκεψη που θα έχουν το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα θα ήθελε και μια γυναίκα στη θέση αυτή, με τη Θεανώ Φωτίου να δείχνει διαθέσιμη.

Στο ερώτημα τι θα γίνει με την Έφη Αχτσιόγλου, οι πληροφορίες λένε πως σε αυτή τη φάση δεν επιθυμεί να έχει κάποιον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ηλιόπουλος στο Star: «Οποιοσδήποτε διαφώνησε τον είπαν εσωτερικό εχθρό»

Για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ο Νάσος Ηλιόπουλος

Όπως είπε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα δεν ήταν εύκολη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, οποιονδήποτε διαφώνησε με τη νέα πολιτική που ασκεί, τον ονόμασε εσωτερικό εχθρό. Δεν κάναμε λευκή απεργία», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Εμείς λέμε ότι ο κ. Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα δεν μπορούν να κάνουν την κατάλληλη αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στη νέα ΚΟ που είναι στα σκαριά, ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε για την ταυτότητά της: «Θα είναι μια αριστερή, εναλλακτική επιλογή απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Υπάρχει ένα πολιτικό κενό. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνταχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη του Νάσου Ηλιόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, μετά την αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ

Οι εισφορές των βουλευτών υπέρ του νέου κόμματος

Όσον αφορά στο επόμενο βήμα που είναι ένας νέος πολιτικός φορέας, θεωρείται σχεδόν απίθανο αυτό να γίνε μέχρι το τέλος του χρόνου. Πηγές κοντά και στα δύο στρατόπεδα τονίζουν πως ο στόχος τους δεν είναι να κάνουν μια συρραφή ανθρώπων και τάσεως που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάτι πιο ευρύ, με νέα στελέχη επίστημονες και ενεργούς πολίτες.

Πάντως, ήδη τα πρώτα χρήματα θα αρχιίσουν να μπαιίνουν στα ταμεία τους. Απο τις μηνιαιές αποδοχές τους, ένα μέρος - περίπου 2.500 ευρώ - πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα θα δίνονται υπέρ του νέου φορέα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top