Τσίπρας: Στόχος του νέου μπαράζ επαφών η παραμονή Αχτσιόγλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού και με Ν. Ηλιόπουλο, Δ. Τεμπονέρα  

Τρίτη παρέμβαση μέσα σε 48 ώρες είχαμε σήμερα από τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς συναντήθηκε νωρίτερα με το Νάσο Ηλιόπουλο, στενό συνεργάτη της Έφης Αχτσιόγλου και τον Διονύση Τεμπονέρα. 

Η απάντηση του Τσίπρα για το δείπνο με τον Σακελλαρίδη στη Νέα Σμύρνη

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κινητικότητα του Αλεξη Τσίπρα που μετά τη συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη  και τον Γαβριηλ Σακελλαρίδη είχε συνάντηση σήμερα και με τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Διονυση Τεμπονερα - έχει έναν και μόνο σκοπό: Να μην αποχωρήσει η Έφη Αχτσιόγλου και τα στελέχη που συντάσσονται μαζί της.

Συνάντηση Τσίπρα - Κασσελάκη: Η ανησυχία του πρώην πρωθυπουργού

Ποιο είναι το βασικό επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα εάν αποχωρήσουν πάνω από 13 βουλευτές, κάτι που ενδεχομένως θα σημάνει και το οριστικό τέλος του κόμματος. 

Τα σχέδια της ομάδας Αχτσιόγλου 

Αν οι επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα ή με τους δυο γραμματείς έχουν επηρεάσει τις αποφάσεις τους θα φανεί την Κυριακή στην πανελλαδική συνδιάσκεψη που έχουν.  Πάντως μέχρι αυτήν την ώρα διαμηνύουν πως δεν υπάρχουν αποφάσεις. Στο σενάριο της αποχώρησης σχεδιάζουν να είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας-  εάν συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός 10 βουλευτών που απαιτείται -  να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Νασος Ηλιοπουλος.

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα  

Στο παρασκήνιο τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και από τις δύο πλευρές για το ποιοι είναι αυτοί που «θα κουνήσουν μαντήλι». 
Από τους 7 βουλευτές που υπέγραψαν το σκληρό κείμενο κατά της νέας ηγεσίας (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος, Τζανακόπουλος, Τζούφη, Φωτίου, Αναγνωστοπούλου) η κυρία Τζούφη σύμφωνα με  πληροφορίες δεν είναι και πολύ ένθερμη στο να φύγει.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια αποχωρήσεων  

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια αποχωρήσεων 

Υπάρχει όμως ο βουλευτής Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν που φέρεται έτοιμος να ακολουθήσει τον δρόμο της εξόδου. Ακόμη δύο ονόματα που ακούστηκαν είναι αυτό του κυρίου Ψυχογιού, γιατί ανήκε στην «Ομπρέλα». Όμως, δεν έφυγε μαζί με Τσακαλώτο και Πέρκα,  αλλά  ούτε και από την Κεντρική Επιτροπή όταν αποχώρησαν όλοι οι διαφωνούντες και έχει γίνει αναπληρωτής τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Άλλο όνομα που ακούστηκε είναι του Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος είχε ενοχληθεί με ακραίες δηλώσεις από το στρατόπεδο Κασσελάκη, αλλά φαίνεται να πείστηκε μετά από  το στενό μαρκάρισμα που του έγινε. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top